één idee per dag: Pitstop

Spread the love

Het is geen idee van vandaag. Het is er eentje dat al een tijdje lag te rijpen, maar vandaag perfect past op de mobiliteitsdag van www.eenideeperdag.be. Een Lijstje met Pitstops: plekken vlakbij de snelweg (twee km van de afrit max), waar je even op adem kan komen in de natuur. Als je ‘s avonds na’t werk even wil kunnen loslaten, als je toch maar vastzit in de file of als je gewoon een half uurtje tijd op overschot hebt.

Completely unrelated picture of nature

Toen ik een tijdje bijna dagelijks op en neer reed naar Gent of Brussel besefte ik dat ik daar weleens behoefte aan had, zo’n plek om even op adem te komen. Met misschien wel het geraas van de snelweg op de achtergrond, maar met rust om me heen.

En als je toch al een half uur staat aan te schuiven, waarom zou je dan niet even die file zichzelf laten oplossen en even een wandelingetje maken?

Ik had eerste het idee om er gewoon een publieke foursquare-lijst van te maken, maar zoals ik tegenwoordig wel vaker doe, heb ik het ook even in een Google Map gegoten. Omdat dat iets makkelijker zoekt, toch nog een stuk toegankelijker is en ook omdat ik niet alle plekken kon vinden op Foursquare.


View Pitstop in a larger map

Tot nu toe staan er 5 plekken op de Google Map en 3 op de Foursquarelijst:

  • De Gentbrugse Meersen: E17 vlakbij afrit Gentbrugge. Een wild stuk natuur met velden en bossen rond en onder de snelweg. Google Maps / Foursquare
  • Het Frans Trochpark:  E17 vlakbij afrit Gentbrugge. Een gezellig park met een mooie vijver bij de muziekacademie van Gentbrugge. Google Maps / Foursquare
  • Park De Vijvers:  E17 vlakbij afrit Gentbrugge. Park met speeltuin direct naast de afrit. Google Maps
  • Lillo Dorp: Liefkenshoektunnel (rechteroever). Klein maar dapper gezellig dorpje tussen Schelde en haven. Met een klein jachthaventje, gezellige cafés en overblijfselen van een oud fort. Google Maps / Foursquare
  • De Weerdse Visvijver: E19 afrit Zemst. Google Maps

Ik zie het als een levende publieke lijst. Suggesties zijn welkom in de comments, ik zal ze toevoegen als ik er toe kom. De Foursquarelijst open, dus die kan je aanpassen als je daar zin in hebt.

1 thought on “één idee per dag: Pitstop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *