Dari Bye Bye – De scheerbeurt

Spread the love

Één van de laatste dingen die ik in Nepal gedaan heb, is mijn baard laten afscheren. Dat was al een tijdje het plan, maar het leek erop dat het niet meer zou lukken omdat we geen tijd meer hadden, maar dat was buiten Nepal gerekend.

Ik wilde mijn baard daar laten afscheren omdat ik in Nepal ook voor het allereerst naar een barbier gegaan was. (en ook een beetje omdat ik dan zou kunnen zien of die imposante baard me meer dan wel minder problemen zou opleveren in luchthavens) Liefst van al nog in Panauti zelf, want daar had ik me laten scheren net voor het huwelijksfeest van Eline en Chiniya, toen ik voor het eerst in Nepal was.

Ik had me er eigenlijk al bij neergelegd dat het omwille van tijdsgebrek niet meer zou lukken, het was al laat op de laatste avond en de barbier was duidelijk gesloten ondertussen, maar Subesh liet zich daar niet door doen klopte op het luik tot boven een raam openging, legde de situatie uit en klaar was kees:
De barbier kwam naar beneden, deed z’n rolluik omhoog, haalde alle bankjes die in de weg stonden uit z’n winkel en warmde wat water op.

 

De rest zie je hieronder:

Ondertussen heb ik dus afscheid genomen van mijn baard en mijn Nepalese bijnaam “Dari baba”. Dari is Nepalees voor baard en baba betekent letterlijk vader, maar verwijst in dit geval naar hindoeïstische asceten, zoals Kadhe Baba, die net buiten Panauti op een berg woont en zo vriendelijk was om samen met ons te poseren.
Kadhe Baba

Aangezien veel mensen nogal een uitgesproken mening hadden over mijn gezichtsbeharing toen die er nog stond, ging ik er van uit dat het verwijderen ervan ook wel wat positieve en negatieve reacties zou losweken. Dat gaat soms wel heel ver:
de scheerspullen
Voor mijn verjaardag kreeg ik alvast scheercrème, een scheermes, een scheerkwast en aftershave balsem. Ik neem aan dat ik daaruit mag afleiden dat mijn vrienden het beter vinden als ik wat minder haar heb…

Wat deed ik in Nepal? Computerklassen installeren met HANDnepal.

10 thoughts on “Dari Bye Bye – De scheerbeurt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *