Geland en klaar om te vergaderen -HANDnepal trip2014

Spread the love

Goeiemiddag

Hier is het 12:07 (en in België 07:22 ‘s morgens) en aangezien we zo meteen voor het eerst met de schooldirecteurs samenzitten, lijkt me dit het ideale moment voor een snelle post:

Voor degenen die nog niet helemaal mee zijn: Eergisteren ben ik samen met Frank en Andy naar Nepal vertrokken om computers te gaan installeren in staatscholen in Nepal voor HANDnepal. Meer daarover vind je op HANDnepal.be – Computerklassen 2014.

De vlucht viel goed mee op een klein minpuntje na: toen we wilden inchecken in Istanboel, bleek dat onze vlucht 4 uur vertraging had, vanwege slechte zichtbaarheid in Kathmandu kon ons vliegtuig niet eerder opstijgen om ons te komen ophalen. Onze vlucht vertrok dus pas om middernacht en om 3u ‘s nachts kregen we dus al ontbijt. Na de landing in Nepal duurde het zo’n twee uur om ons papierwerk in orde te krijgen en onze bagage bijeen te rapen.

Chiniya kwam ons ophalen samen met Subesh en na een kleine theepauze in de computerwinkel van Subesh, mocht Frank mee achterop de motor van Subesh richting on hotel in Panauti.

Frank-moto

Na onze bagage te hebben afgezet was het een stuk in de namiddag en tijd om iets te eten dus gingen we samen met Chiniya en Subesh naar een caféetje vlakbij.

beaten rice, curry, vlees en bier en roksi
beaten rice, curry, vlees en bier en roksi

Na dat hapje was het toch tijd voor ons voor een dutje want we waren alledrie moe en werden om 19u bij de familie van Chiniya verwacht voor het avondeten. Ik vond het heel fijn om hen terug te zien en de lamp die we in 2010 gaven nog steeds in gebruik te zien.

Vanmorgen was ik vrij vroeg op en aangezien ik zag dat Frank en Andy nogniet wakker waren besloot ik een briefje achter te laten en een wandeling te maken.
Zo kwam ik uit bij mijn Eerste grote Lino: Nepalese tempel
Herken je hem?
tempel
DSC_0155

Nu is het zo stilaan tijd voor onze eerste vergadering: We hebben de directeurs van de scholen uitgenodigd om de planning van de installatie van de computerklassen te bespreken. Tot binnenkort!

14 thoughts on “Geland en klaar om te vergaderen -HANDnepal trip2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *