IFTTT BBQ-recipe

Spread the love

If This Then That BBQ-recipe

Één van mijn ‘goede voornemens’ van dit jaar was om niet teveel kansen voorbij te laten gaan om te barbecueën. Ondertussen heb ik dit jaar al een keertje kolen op een vuur gegooid om eten te bereiden, maar nog niet echt gebarbecued, al zeg ik het zelf. In de sneeuw bakken en binnen eten, is niet helemaal hetzelfde.

Maar vanaf wanneer is het echt barbecueweer?

Geen idee. Al ga ik er van uit dat ik het sneller barbecueweer vind dan de gemiddelde Belg. Misschien zorgt mijn bovengemiddelde lichaamsbeharing wel voor een beter isolatie, maar barbecueën doe je niet alleen.

Bij voorkeur barbecue je natuurlijk als de zon schijnt (of het op z’n minst droog is). Bij uitbreiding is het liefst ook een beetje warm. Laten we zeggen 20 graden. Een arbitrair rond getal, maar als het een keertje 20 graden is geweest, dan kunnen we wel zeggen dat het warm genoeg is voor die eerste barbecue, niet?

Dus had ik ineens een projectje voor IFTTT. IFTTT (wat staat voor IF This Then That) is een website waarop je op een heel eenvoudige manier heel eenvoudige scriptjes kan maken. In het Nederlands betekent het niet meer dan ALS Dit Dan Dat (ALSDDD als het ware) en meer kan je er ook niet mee: als aan de ene voorwaarde voldaan wordt, dan doe ik het andere. Op IFTTT.com noemen ze zo’n scriptje een recipe, een recept. Daar zitten grappige dingen tussen zoals: Als de civiele bescherming een waarschuwing voor een Zombie Outbreak verstuurt, stuur me dan een SMS of  Text To Escape zodat je tijdens een Disaster Date automatisch opgebeld wordt en een uitvlucht hebt om te vertrekken.

 

Maar je kan dat ook laten ‘triggeren’ door het weer in je buurt. Dus heb ik een recipe gemaakt dat me een e-mail stuurt met de weersvoorspelling voor de volgende dag, als ze 20 graden of meer voorspellen in Antwerpen. Dan heb ik nog tijd genoeg om de rooster af te schuren en vlees in te slaan. 🙂

Voor de lol heb ik er ook een link naar het Beerbird-receptenboekje aan toegevoegd, zodat misschien wat meer mensen de geneugten van de Beerbird ontdekken.

3 thoughts on “IFTTT BBQ-recipe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *