Nieuwe wandeluitdaging: Western Front Trail

Spread the love

Na de Warmste Winter Challenge ben ik me nu aan het voorbereiden op de Western Front Trail, een wandelevenement op 18 september langs het westelijk front van de eerste wereldoorlog. Er zijn drie afstanden en ik kies de langste route van 85 kilometer. Zo’n doel motiveert me om regelmatig te wandelen en me stap voor stap (pun intended) voor te bereiden op zo’n lange afstand.

Er is één aankomstplaats, Nieuwpoort, maar er zijn drie vertrekpunten die in elkaars verlengde liggen:
Vanuit Mesen vertrekt de route van 85 km om 5 uur ‘s morgens.
Aan de Menenpoort in Ieper komen daar de wandelaars bij die 60 km willen wandelen.
De Ijzertoren in Diksmuide is het vertrekpunt voor de wandelaars die enkel het laatste stuk van 35 km willen wandelen. (inschrijven kan nog steeds)

De route ligt al vast: Iedereen wandelt langs het Belgische gedeelte van de Western Front Way, een nieuw lange afstandswandelpad dat loopt van aan de Noordzee tot in Pfetterhouse op de Frans-Zwitserse grens. De route is nog niet helemaal bewegwijzerd, maar het Belgische gedeelte is al helemaal klaar.

Ik ben dus ook weer begonnen met wat gerichter te trainen, met een nieuw 100k-trainingsschema van Wandelsport Vlaanderen. Dat is wat verandert tegenover de vorige keer: steeds 3 trainingen per week en meer variatie in snelheid en nu ook intervaltrainingen.

Ik heb voor mezelf ook al een tussendoel gesteld dat eerder toevallig ook in het thema past: Ik wil de Antwerpse Antitankgracht afwandelen van aan de start in Oelegem tot aan de “monding” in de haven van Antwerpen.

Daarnaast heb ik hier ook nog de gpx liggen voor de Antwerpse Fortengordel-GR, een themaroute van groteroutepaden.be naar aanleiding van de herdenking van de eerste wereldoorlog. Die vertrekt in Dendermonde en eindigt op een stevige steenworp van de Antitankgracht in Broechem.

Dus een nieuwe uitdaging, een paar wilde plannen en een hele zomer om me voor te bereiden. (En later deze week nog meer wandelnieuws.)

3 thoughts on “Nieuwe wandeluitdaging: Western Front Trail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *