koppie koppie

Spread the love

Om het simpel te houden voor mezelf neem ik alle uitstapjes naar Melville vorig weekend samen. Op vrijdagavond na het werk ben ik samen met Timothy, Giordano en Fabio met Peter (een Belg die hier al 8 maanden woont met zijn Zuid-Afrikaanse vriendin) naar Melville gereden om ‘er ene te drinken’. Éne werden er wel 4, want in Melville is het iedere dag happy hour van 17u tot 19u (een beetje zoals Autres Directions, maar dan zonder DJ’s die over’t straat lopen). Eerst zijn we naar Six geweest een redelijk hippe club in 7de Straat. Aan de muren hangen schilderijtjes van iconen zoals Maradona, Lenin, Ché, Mao, de Mona Lisa, … Volgens Peter hebben ze daar de beste Mojito’s van heel Johannesburg en ik heb nog niet overal een mojito gedronken, maar die van Six zijn wel bangelijk. +/- 2.80 euro voor één Mojito kan je moeilijk veel noemen en dan kregen we er nog 2 ook. Omdat we nog wat tijd overhadden (Peter’s vriendin komt iedere dag pas na 19u thuis, dus had hij meer zin om iets te gaan drinken dan om heel de tijd thuis alleen te zitten) nam Peter ons mee naar Ratz. Een iets kleiner en donkerder café, maar minstens even gezellig. Peter stond erop om met shooters te trakteren, we konden kiezen tussen een Springbok en een Soweto Toilet. Een Springbok, genoemd naar een Zuid-Afrikaans Rugby-team en bestaat uit muntlikeur en Cape velvet, een soort van Bayleys, wit-blauw, de kleuren van de Springboks. In Soweto Toilet zit bananenlikeur, Cape Velvet en Nachtmusik (een soort van chocoladelikeur). Het effect is een beetje zoals een “nageboorte” (vraag er maar eens naar in De Kroon als je niet weet wat het is). De bananlikeur zakt door de Cape Velvet en de Nachtmusik, die nogal dik is, zakt helemaal naar onder: je krijgt dus een glaasje met een bruine klodder die in een donkergele smurrie hangt met daarboven een lichtbruin goedje, ik kan me best voorstellen dat de inhoud van een beerput er ook ongeveer zo uitziet, maar minder goed smaakt.

Op zaterdag wilden we de rest meenemen naar Six toen we terugkeerden van het Apartheidmuseum, maar er was niet direct plaats voor 11 man. Daarom hebben we maar een ander café opgezocht. we waren er iets voor 7 uur dus kregen we 2 cocktails (daarbij wil ik nog even opmerken dat Robert-Jan (op de foto in het midden), zijn tweede cocktail heeft afgestaan, om een beetje verantwoord te kunnen rijden). Ik heb een (of beter gezegd 2) apple sour margarita gedronken. (BTW op de foto had ik nog maar een halve op, dus die bezopen blik is gefaket)

Toen we op zondag terugkwamen van het Rhino & Lion Nature Reserve, hoorde ik dat de Italianen naar een Stand-up comedy night gingen. ‘t Zou wel wat wringen worden in de auto, maar ik kon nog mee. Dus ff douchen en insmeren (mijn schouders waren hard verbrand) en vertrekken. Elisabetha, een Italiaanse die in Johannesburg woont en werkt en wiens vader de IBM-Italianen werft, kwam ons, met haar vriend en een andere Italiaanse ophalen. We vertrokken wederem naar … Melville, naar Cool Runnings Café. Toevallig een café waar we op vrijdag waren langsgereden en dat Peter ons had aangeraden. We hebben eerst iets (ik een Green Afro Chicken, een soort shoarma) gegeten en dan beginnen aanschuiven om in de kelder te raken. Die zat stampvol. (de presentator begon met oxygen deprivation-grappen) In totaal waren er 7 comedians, de ene al wat beter dan de andere. (er waren er ook 2 die voor de eerste keer in hun leven op een podium stonden) Het was wel grappig, maar niet altijd even goed te volgen, door het snelle Engels, de slechte uitspraak en de cultuurverschillen (We zijn hier nog geen maand, weet je wel. Fabio zei dat hij maar 10 procent had begrepen.), maar desalniettemin heel leuk en zeker voor herhaling vatbaar.

Posted by Picasa

2 thoughts on “koppie koppie

  1. Hoi Fre,<br /><br />looks like you’re enjoying urself!<br />Des te beter! <br /><br />Greetz from your hometown<br /><br />Sam<br /><br />ps: ik zou mao,lenin e.d. geen iconen noemen, maar misdadigers, maar ja, das smaak 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *