9 Months in Jo’burg

Spread the love

9 Maanden leef ik nu al in Johannesburg, over 3 maanden loopt m’n contract af en dat zie je ook zwaar aan mijn scheurkalender. Het zullen drie korte maanden worden, net als de afgelopen 3 maanden kort waren. Deze foto heb ik tussen 2 buien door getrokken. Het weer is nog nooit zo slecht geweest hier (Vanuit mijn standpunt, Natalie vertelde me dat her vorig jaar rond deze tijd ook zo was) want terwijl ik dit typ is het weer flink beginnen gieten.

Het is al bijna twee weken nu dat het bijna heelder dagen betrokken blijft en dat er minstens 1 keer per dag een fikse bui valt (het druppelt hier nooit, het regent hier bijna nooit, dit noemt men gieten).

Het weer doet aan België denken, alleen dondert het hier meer. Op zo’n momenten vraag je je af waar het winterweer naartoe is (22 graden, stralende zon) en wanneer het zomer zal worden. Dan stormt het ook vrij vaak, maar vooral ‘s avonds, na een stralende dag.

Met andere woorden, ik ben verwend. Aanpassen aan het weer blijkt ook het moeilijkste te zijn voor Belgen en Nederlanders die terugkeren. Daarom ben ik eigenlijk blij dat mijn contract in januari afloopt. Dat klinkt misschien vreemd, maar ik denk dat het mentaal makkelijker te aanvaarden is om van de zomer naar de winter te vliegen en in schijtweer terecht te komen dan andersom. Neem nu Filip, waarmee ik naar Namibië ben geweest en die eind mei teruggekeerd is naar België (en die dit waarschijnlijk ook leest). Hij vloog van de winter naar de zomer, maar wel van de zon naar Gentse feesten die in het water vielen. Naar een zomer die bijna dag op dag kouder was dan de winter in Johannesburg. Als ik in januari terugkeer kom ik gegarandeerd terecht in regen, kou en (hopelijk) sneeuw, maar dat is normal, het is namelijk putje winter.

Anyway, de Johannesburgse grond geniet waarschijnlijk met volle teugen van dit weer, na weken zonder regen.

Ons mooie huisje kan er wat minder goed tegen, er waren enkele vochtplekken in de keuken en die zijn beginnen lekken door de aanhoudende buien. Ik zie net dat er zelfs in de eetkamer water langs de muur loopt.

Dat doet me er trouwens aan denken dat ik foto’s van m’n huis on-line ging zetten. Ik ben er nog steeds niet aan toegekomen om dat deftig op poten te zetten, dus dat wordt nog even wachten.

 

Bijna op weg naar huis…

4 thoughts on “9 Months in Jo’burg

  1. We will all welcome you back dr Fre!<BR/><BR/>Ik moet zeggen dat ik u toch bewonder voor deze jaarvullende "astuce":<BR/><BR/>ik ben 3 weken in China geweest (ook zeer andere cultuur) en ik was het daar strontbeu na 2 weken.<BR/><BR/>Sammy

  2. Hallo,<BR/><BR/>Je gaat er nogal vandoor! Maar je hebt gelijk: voor je het beseft zijn ook die komende drie maanden achter de rug en ben je onderweg naar den olleweg.<BR/>Die beloofde foto’s van je woonst op dit moment kunnen nog wel even wachten, zeker wanneer ze tamelijk vochtig zouden kunnen worden.<BR/>Ik heb de indruk dat het je niet veel uitmaakt of je nu ginder blijft of naar huis komt. En

  3. ja fre het begint te korten he<BR/>probeer toch maar wat zon van ginder mee te brengen <BR/><BR/>grtz<BR/>Stef

  4. pech, het regent dier de laatste dagen dat het6 niet schoon staat (en dat is blijkbaar een maand te vroeg)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *