Multiplo Tweaks

Spread the love

Lift your Robot's wheels off the table, as to make sure he doesn't drive off after uploading a script

Ik heb mijn Multiplo-kit nog niet lang, maar ik heb toch al een paar dingen bedacht die het volgens mij wat aangenamer maken als je aan het testen en programmeren bent.

In de eerste plaats omdat het programma dat je uploadt onmiddellijk uitgevoerd wordt. Een beetje lastig als je iets met wielen op je bureau zet om het aan te sluiten via USB en het ineens besluit om weg te rijden.

Mijn eerste oplossing was om gewoon de wielen van de grond te heffen door een klein blokje te maken met wat onderdelen die ik nog overhad. Als de wielen de grond niet raken, zal het robotje niet ver rijden natuurlijk.

Dat werkt, maar je moet er natuurlijk ook echt aan denken om het er op te zetten.

 

Bios-bleep

Nadat ik mijn Baseball-tune had geprogrammeerd viel mijn frank dat dat eigenlijk wel makkelijk was, zo’n beetje geluid dat aangeeft dat je robot klaar is om te vertrekken (maar dat nog niet doet). Maar iedere keer dat melodietje programmeren leek me niet zo handig. Copy-paste werkt ook niet zo goed in minibloq dus verzon ik maar iets eenvoudigers: de BIOS-bleep. Je weet wel, dat geluidje dat je vaak hoort als je je computer aanzet en dat ongeveer zoveel betekent als “alles ok, we vliegen erin”. (of “Fuck er scheelt iets aan mijn geheugen” als je op een Apple werkt)

Give yourself some time to turn off your Multiplo after uploading some code, by adding this BIOS-bleep

Dus voeg ik nu een kort hoog piepje toe en 3 seconden niets, zodat ik  tijd genoeg heb om op reset te drukken. Geen ingrijpende magische oplossingen, wel gemakkelijke tweaks. En als ik mijn blokje niet uit elkaar moet halen om  een grijparm te maken, dan heeft die grijparm ineens iets om op te heffen.

(Meer weten over Multiplo? Lees dan Mijn eerste Multiplo-experimenten of Multiplo: een arduinorobotbouwpakket op Kickstarter.)

1 thought on “Multiplo Tweaks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *