Multiplo: een arduinorobotbouwpakket op Kickstarter

Spread the love

Arduinorobotbouwpakket. Een hele mond vol en een kickstarter-project dat ik moeilijk kon laten liggen. Misschien best achterstevoren analyseren:

  • pakket: een geheel bestaande uit verschillende onderdelen.
  • bouwpakket: een pakket om iets mee te bouwen.
  • robotbouwpakket: een pakket om een robot mee te bouwen.
  • arduinorobotbouwpakket: een pakket om een robot die met arduino werkt te bouwen.

De eerste 3 stappen lijken me vanzelfsprekend om te nemen, maar die vierde is misschien wat moeilijker.

Multiplo + idee = ???

Arduino?

Arduino is volgens www.arduino.cc “an open-source electronics prototyping platform based on flexible, easy-to-use hardware and software” , met andere woorden een manier om met makkelijk te gebruiken hardware en software prototypes te maken -dingen te bouwen- en dat dan nog allemaal open source.

Kleine printplaatjes die je met een eenvoudige programmeertaal kan programmeren en waar je van alles en nog wat aan kan hangen (motortjes, lichtjes, sensoren, wifi, …) en dus vanalles kan laten doen. (zoals sociale vuurvliegjes bouwen)

Ik heb er tot nu toe vooral mee geëxperimenteerd, nog geen finale projecten gebouwd, wel een klein beetje mee getrolld.

Multiplo

Tussen droom en daad wetten in de weg staan en praktische bezwaren, en  ook vaak een gebrek aan onderdelen. Die laatste struikelblok kan je opvangen met Multiplo. Net als Arduino lijkt multiplo ontstaan te zijn uit het idee dat het eenvoudig moet zijn voor iedereen om zelf (complexe) elektonische dingen te bouwen. In zekere zin kan je Arduino zien als een eerste stap: veelzijdige open-source printplaatjes en een eenvoudige taal om ze mee aan te spreken. Multiplo is dan een mogelijke tweede stap: een bouwpakket vol met onderdelen die je naar believen kan combineren, grafisch kan programmeren en eenvoudig kan besturen.

Maar kijk vooral zelf even:

Kickstarter

Ook zin om je eigen robot te bouwen? Kijk dan vooral even op kickstarter en steun het project. Voor 15 dollar krijg je al een USB-stick met alle documentatie, informatie, video’s, etc. en help je het project, vanaf 39 dollar krijg je het “robotbrein” opgestuurd. En voor de knalprijs van 1950 dollar krijg je de educators’ pack met 10 multiplos (die hadden ze misschien beter de #worlddomination-packs genoemd, een goed begin voor een eigen robotleger.) voor leerkrachten die er in de klas mee aan de slag willen gaan.

 

Ik kan alvast beginnen denken aan de robot die ik zou willen bouwen, misschien wel een vriendje voor de pet robot van Steffest.

Barcamp #bca5 – steffest – je eigen robopet bouwen from Fam. Serrien-Willaert on Vimeo.

 

1 thought on “Multiplo: een arduinorobotbouwpakket op Kickstarter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *