De drinkfonteinen van Antwerpen

Spread the love

Als je op stap bent in Antwerpen, kom je zo nu en dan wel ergens een drinkwaterfontein tegen. Als je met dit weer op stap bent, dan zou het weleens kunnen dat je dorst hebt, maar geen idee waar de dichtstbijzijnde fontein is. Er zijn er 73 in de stad Antwerpen, dus met een beetje chance is er wel eentje in de buurt als je met een droge keel door de Koekestad struint.

Onlangs was er een probleem met een drinkfontein op het Krugerplein, maar dat probleem werd onmiddellijk aangepakt door de drinkwatermaatschappij en de fontein werd tijdelijk buiten werking gesteld. Het heeft mijn vertrouwen in de fonteintjes er in ieder geval niet op verminderd, wel in tegendeel.

Bij deze vier manieren om het dichtstbijzijnde drinkwaterfonteintje te vinden.

1. Digitaal stadsplan

Sinds enkele jaren heeft de stad Antwerpen een handig digitaal stadsplan waarin je onder andere kan zien waar de drinkwaterfonteinen te vinden zijn.

2. Open data

De info over die drinkfonteinen kan je ook terugvinden in de open data die de stad deelt.

Met die info kan je zelf aan de slag. Hierboven zie je een kaartje waarop je kan inzoomen, maar je kan ook een grote tabel krijgen met alle info waar je bijvoorbeeld een app mee zou kunnen maken. Zo heb je Loo Me!, een app waarmee je het dichtstbijzijnde openbare toilet in Antwerpen kan vinden, gemaakt door webdeveloper Goodbytes.

3. Downloaden die handel

Om nu zelf een app te maken met de drinkwaterfonteinen van Antwerpen is me iets teveel werk, maar ik vind het wel handig om een offline versie op mijn telefoon te hebben. Ook dat is geen probleem want je kan die open data downloaden. Als ik die dan open in GPX viewer, waarin ik ook mijn wandelroutes bekijk, dan krijg je een handig overzicht.

Een combinatie van GR12 Amsterdam-Parijs en de drinkfonteinen in het centrum van Antwerpen

4. Gewoon vragen

Dat kan natuurlijk ook. Je vindt vast wel een sinjoor die je de weg wil wijzen of een glaasje geven.

Schol!

3 thoughts on “De drinkfonteinen van Antwerpen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *