Rory’s Story Cubes

Spread the love

Dit krijg ik niet in 100 woorden gezegd, dus maak ik er maar een langere post van. Ik wil het hebben over Rory’s Story Cubes. Dat zijn dobbelstenen met afbeeldingen op die je kan gebruiken om verhalen te verzinnen.

Een worp met Rory's Story Cubes Original

Het idee is eenvoudig: je werpt 9 dobbelstenen en dan vertel je een verhaal dat de negen afbeeldingen met elkaar verbindt. Je mag de afbeeldingen interpreteren zoals je wilt: dat hand kan een hand voorstellen, maar ook stop, die lamp kan natuurlijk ook een goed idee betekenen, … Als tip geven ze nog mee dat je best begint met de dobbelsteen die het eerst je aandacht trekt en dat je best drie dobbelstenen gebruikt voor het begin van je verhaal, drie dobbelstenen voor het midden en drie voor het einde. Dat zijn natuurlijk maar tips en je speelt uiteindelijk zoals je zelf wilt.

Rory's Story Cubes Original & Actions

Er zijn verschillende sets Story Cubes.

actions story cubes open1200

De eerste set die ik kocht is de blauwe: Story Cubes Actions. Zoals te verawchten staan die dobbelstenen vol met handelingen. Hiernaast zie je bijvoorbeeld schuppen, stelen, binnen gaan, lezen, wakker worden, ontploffen, springen, … of hoe je ze zelf ook maar wilt interpreteren.

Een ‘nadeel’ van deze set vind ik dat je er net iets meer fantasie bij nodig hebt. Als je een aantal keer na elkaar speelt met dezelfde personen durven de onderwerpen nogal hard op elkaar te lijken. Dit is natuurlijk niet altijd een nadeel en je kan de dobbelstenen ook combineren. (bij voorkeur per drie)

 

Original Story Cubes

Wat later kocht ik ook de set Story Cubes Original. Daarin zitten eerder zaken die je kan verwerken in een verhaal. Zoals bijvoorbeeld, een fontein, een bliksemschicht, een voet(afdruk), een flatgebouw, een vis, een telegram, een klok, een schildpad en een brug.

Als ik met mijn nichtjes met de Story Cubes verhalen verzin, dan gebruik ik meestal vooral stenen uit deze set.

Deze twee sets bestaan trouwens ook in een grote versie voor als je bijvoorbeeld met een klas verhalen wilt verzinnen.

Als je liever digitaal speelt, kan je ook de Story Cube app voor Android of de Story Cube app voor iOS downloaden. (Coole feature: je moet met je scherm schudden om te dobbelen)

2 thoughts on “Rory’s Story Cubes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *