The Flying Dutchmen

En bij nader inzien past deze titel dan misschien weer beter bij de Nederlandse piloten in mijn post van gisteren.

Desalniettemin: Zoals ik gisteren ook al zei, werd ik op zondagmorgen wakker van een auto en die kwam de Nederlandse Linda afzetten, nummer 8 in ons inderdaad redelijk internationale midden, want ondertussen zitten we in ons huisje met 4 Nederlanders (waarvan 1 van Surinaamse oorsprong), 2 Italianen en 2 Belgen.

De laatste om erbij te komen is blijkbaar nog het apartste geval ook, ze heeft namelijk in Saudi-Arabië gewoond vanaf ze 1 jaar was tot ze 11 was. Heel energiek, maar misschien was dat een tegenreactie op 2 uur slaap in 2 dagen. (deze nacht heeft ze 3 uur geslapen en vanmorgen in het busje was ze ook niet te stoppen, precies een geval van SDHD, sleep deficit hyperactivity disorder)

Onze zondag was een beetje aan de slome kant omdat de meesten pas rond een uur of 5 waren aangekomen en dus nog een beetje groggy waren. Om 2 uur ben ik met Timothy naar een huis gaan kijken in Bryanston, waar 2 andere Belgen die samen met ons zijn aangekomen hun contract al gingen tekenen. Het zag er wel goed uit, al ligt het wel op een redelijke afstand van IBM, dus kunnen we ‘s morgens weleens een uurtje onderweg zijn (de files zijn hier ‘s ochtends niet om aan te zien, het lijkt Nederland wel).

Tegen een uur of 4 waren we terug in ons huisje in Linden. Ik had wel zin om eens naar de andere Nederlanders te gaan die samen met Linda waren aangekomen, maar toen vertelden de Italianen me dat ze een ritje door Jo’burg gingen maken met een vriend van onze gastvrouw. Daar had ik natuurlijk ook wel zin in.

Ondertussen heb ik dus al iets meer van Jo’burg gezien dan alleen Linden & Sandton. We zijn eerst naar een watertoren gereden die +/- midden in de stad op een heuvel ligt en vanwaar we dus een machtig zicht hadden. Jo’burg is een extreem grote stad, waarvan wij alleen nog maar een stukje van het Noorden hadden gezien, bijna allemaal rijke buurten. Maar op zondag zijn we ook nog naar de Zuidkant gereden, het centrum van Johannesburg, dat ondertussen helemaal verloederd is. IBM is er weggetrokken omdat het er te gevaarlijk is. De aanpalende wijk Hillbrow is nooit een Township geweest, maar is nu wel “zwart” gebied, dus moesten we van de chauffeur onze ramen en deuren gesloten houden. We reden onder andere langs een imnmens rond flatgebouw, waar vooral veel illegale Nigerianen wonen. Voor velen van hen is de toestand zo slecht dat er zo nu en dan iemand uit het raam springt om van de miserie verlost te zijn.

We zijn ook door de wijken gereden waar de “oude rijken” wonen/woonden, de mensen die poen hebben geschept in de mijnbouw en langs de zoo en een klein tripje door het Military History Museum.

Wij gaan hier terug beginnen met de training dus is deze post gedaan. Vanavond ga ik thuis Picasa installeren en wat foto’s van andere bekijken, dan kanm ik er morgen misschien enkele posten.