Warmste Winter Challenge 300 km

Spread the love

Na de Dodentocht in 2019 en de Virtuele Dodentocht in 2020 begin ik 2021 met een goed voornemen: 300 km wandelen op 3 maanden tijd, samen met Heidi.

De organisatoren van de Dodentocht dagen iedereen uit om tussen 1 januari en 31 maart minstens 100 kilometer te wandelen, maar je kan zelf op voorhand je doel instellen.

Deze zomer had ik wat moeite om de virtuele Dodentocht uit te wandelen, maar de laatste weken is het zo’n beetje een gewoonte te worden om tijdens onze middagpauze met Heidi een wandeling te maken in de buurt.

Gewoonlijk wandelen we 4 kilometer in 40 minuten, dus 100 kilometer op 3 maanden tijd leek ons geen uitdaging. Daarom hebben we besloten om voor 300 kilometer te gaan. Want een snelle rekensom leerde ons dat we dan ongeveer 24 kilometer per week moeten afleggen en dat leek wel haalbaar. Zelfs als het ‘s middags toch te smerig weer is of als het er doorheen de week niet van komt, dan kunnen we dat in’t weekend nog makkelijk rechttrekken.

Maar we zouden eigenlijk het liefst van al niet moeten rechttrekken, maar blijven vooruitlopen op de curve. 300 kilomter in 90 dagen da’s 3,33… km/dag, dus op 10 januari minstens aan 33,33 kilometer zitten, op 20 januari aan 66,66, enzovoort. Een race tegen de grafiek als motivator om meer te bewegen en vaker te gaan wandelen met anderen.

Als je zin hebt om ook mee te doen aan de challenge (en de Dodentocht en/of een ander doel steunen) dan kan je je inschrijven via Chronorace. En als je zin hebt om samen te gaan wandelen, laat het dan maar weten, dan spreken we eens af.

2 thoughts on “Warmste Winter Challenge 300 km

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *