Barbecueën in Berchem: Het Prieel VOORLOPIG WEGGEHAALD

Spread the love

Naar overzicht Antwerpse stadsbarbecues

Barbecue Het Prieel

UPDATE Op 24 juli 2019 werd deze barbecue weggehaald door de stad Antwerpen. Het is niet helemaal duidelijk of dit een permanente maatregel is. (meer info)

ALTERNATIEVEN:

Originele info:

Ik had mij voorgenomen om deze zomer alle barbecues van ‘t Stad te testen (die van dit   overzicht, dit foursquarelijstje ofwel dit kaartje), maar door omstandigheden (slecht weer en ziek zijn) ben ik daar nu pas aan kunnen beginnen. De eerste stadsbarbecue werd die in Het Prieel in Berchem.


View Barbecueën in Antwerpen in a larger map
Het park ligt tussen twee spoorlijnen, maar daar merk je ‘s avonds niet zo bijster veel van. De barbecue zelf vind je aan een straat die “Ter Nieuwerbrugge” heet. Er staat een standaard betonnen barbecue en twee tafels met banken.

Barbecue Het Prieel. 10 meter is ver

Hoewel Meteovista een mooie 8 gaf qua barbecueweer, waren Lotte en ik de enige barbecueërs in het park. Wel werd er druk gespeeld in de speeltuin, gevoetbald op het grasveld en zaten er enkele moslima’s te buurten en te wachten op zonsondergang. Misschien daarom dat er niet gebarbecued werd, Als je pas na zonsondergang mag eten, heeft het weinig zin om om 19 uur al vlees te staan bakken en na 22 uur mag je niet meer barbecueën, dus dat helpt er ook al niet aan.

Maar goed. Back to business. Voor de eerste barbecue waren we dus slechts met z’n tweetjes. Het Prieel is niet de ideale plek voor een barbecue met twee. Niet omdat je vlak naast een redelijk druk befietst fietspad zit, maar omdat de afstand tussen de barbecue en de tafels te groot is: De barbecues en de tafels staan in een driehoek ruwweg 10 meter van elkaar vandaan. Even vragen of de barbecueër van dienst nog iets wil drinken, wordt dus roepen en zelf even iets eten en tegelijkertijd de barbecue in het oog houden is dus moeilijk.

Voor een barbecue met wat meer volk zeker met kinderen is Het Prieel dan wel weer geschikt: een groot grasveld een ‘gewone’ speeltuin en twee heuvels met schuifaffen en schommels tussen de bomen vormen een leuk speelterrein. Aan iedere tafel kan je, als iedereen gezellig bij elkaar zit, met 6 man zitten, dus er is plaats voor twaalf personen.

1 down, 8 to go.

Barbecue Het Prieel samengevat

Naar overzicht Antwerpse stadsbarbecues

6 thoughts on “Barbecueën in Berchem: Het Prieel VOORLOPIG WEGGEHAALD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *