Barbecueën in de Antwerpse Haven: Zonsondergang @ Zomerbar (tot 30 augustus 2019)

Spread the love

Naar overzicht Antwerpse stadsbarbecues

Terwijl ik aan het trainen was voor de Dodentocht, kwam ik een extra stadsbarbecue tegen die nog niet in mijn overzicht stond. Onderweg naar de kerk van Oosterweel, wilde ik wat foto’s trekken van de nieuwe barbecues in het Droogdokkenpark aan de Kattendijksluis.

Tot mijn verbazing zag ik een beetje verderop een betonnen barbecue waar ik geen weet van had, namelijk naast de zonsondergangstribune van de Zomer van Antwerpen. Vroeger stond die aan het oude Loodsgebouw, maar intussen naast de Zomerbar.

Op de website van de Zomer van Antwerpen staat dat de tribune er zal staan tot 30 augustus 2019, dus ik vermoed dat de barbecue dan ook verwijderd zal worden. Tijdens de zomer is de zonsondergangstribune een drukbezochte plek. Als er geen plaats meer is om te barbecueën of je liever een beetje rustiger zit, dan kan je deze alternatieven overwegen:

Alternatieven:

Er staan 2 barbecues en een lange tafel in het Droogdokkenpark, nog geen 100 meter verder. Mocht het ook daar te druk zijn, dan kan je verhuizen naar de barbecue aan het Kempisch Dok zo’n 1,5 km verder. Daar kan je barbecueën met zicht op de jachthaven in het dok.

Vervoer:

Je raakt er nog het makkelijkst met de fiets. Die kan je kwijt tegen de tribune, al zet je hem natuurlijk beter in één van de fietsenstallingen van de Zomerbar. Het dichtstbijzijnde velostation vind je aan het Red Star Line Museum (station 223). Als dat vol of leeg is, kan je terecht aan de Amsterdamstraat (station 138) of het Havenhuis (station 221).

Je kan met tram 7 best afstappen aan halte MAS en dan het laatste stukje wandelen. Je auto kan je parkeren aan de Zomerbar.

In de buurt

  • Vlakbij de Zomerbar van de Zomer van Antwerpen. Daar kan je terecht voor drank en eten (voor als je te weinig eten hebt voorzien voor de barbecue of nog zin hebt in een dessertje-)
  • Vlakbij het Droogdokkenpark
  • Over de Kattendijkbrug vind je in rits aan (zomer)bars langs de Rijnkaai

Kijk alvast eens rond via deze Photosphere:

Of deze foto’s

Naar overzicht Antwerpse stadsbarbecues

3 thoughts on “Barbecueën in de Antwerpse Haven: Zonsondergang @ Zomerbar (tot 30 augustus 2019)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *