(bijna) terug stappen

Spread the love

Net terug van het ziekenhuis en dat geeft toch een heel ander perspectief:

Loopplaaster? Check!Hij moet nog wel een uurtje uitharden, maar vanaf dan mag ik er voorzichtig op staan. Deze week ga ik nog zoveel mogelijk met mijn been omhoog blijven liggen, maar vanaf volgende week terug (met de bus) naar het het werk.

Voor het geval je niet helemaal kan volgen:

Een dikke twee weken geleden ging ik nog eens oefenen met mijn motor. Een klein tochtje na’t werk: door Berchem en Deurne richting Noorderlaan en dan langs de Noordkasteelbruggen en de Scheldelaan naar Lillo. Moto even op de dijk geduwd en een foto getrokken.

Lillo dijk

Nog tijd genoeg om de zonsondergang te halen aan de tribune van de Zomer van Antwerpen, dus terug de moto op richting Tavernierkaai.

Zonsondergang Zomer Van Antwerpen met moto

 

Nog een klein stukje naar huis, maar daar ging het mis. Een automobiliste had niet gezien dat ik mooi links in het rijvak naast haar reed en besloot om even van vak te veranderen. Dus alles dichtgegooid en op tijd kunnen stoppen, maar mijn motor niet meer kunnen rechthouden, dus die is op mijn voet gevallen.

De dame in kwestie vond het niet echt de moeite om te stoppen, enkele omstaanders gelukkig wel. Zelfs een spoedarts die aan het einde van zijn shift op zijn rode velo passeerde en de ambulanciers zag kwam even helpen. Een operatie later zag mijn wereld er zo uit:

voorlopige plaaster

Daar binnenin zit ergens een gebroken enkel. Onstabiel dus met een plaatje, wat vijzen en een bout erbij.

Die voorlopige moest gelukkig maar blijven hangen tot maandag, toen kreeg ik een mooie paarse waar ik nog niet op mocht steunen.

paarse plaaster

En daarnet heb ik dus mijn loopplaaster gekregen. Nen blauwe met “schoenmaat 3”. Nog wel even wachten met marathonlopen: hij moet eerst nog een uurtje uitharden. Daarna nog een weekje vooral thuis rondwandelen met mijn krukken en dan zal mijn actieradius stilaan terug beginnen uitbreiden. Over drie weken terug naar het ziekenhuis en dan zou het met wat kine in orde moeten zijn. Mijn motor is ondertussen ook hersteld trouwens. Daar was niet al teveel schade aan aangezien hij voornamelijk op mijn enkel gevallen was…

 

8 thoughts on “(bijna) terug stappen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *