Eerste keer op de motor!

Spread the love

Vandaag mijn eerste rijles gehad. Daar zijn geen filmpjes van… Dus als je daar naar op zoek was, kijk dan even hier of hier (maar houd er wel rekening mee dat je in België de baan niet op mag zonder helm, handschoenen, enkelhoge schoenen en bedekte armen en benen). En hier kan je crashende noobs op moto’s vinden.

Maar goed, daar ging het helemaal niet om. Vandaag heb ik voor de eerste keer in mijn leven met een motor gereden. (Jay!) Nog niet op de weg, dat is voor de volgende keer. Wel leren starten en stoppen, schakelen, een beetje slalommen en traag rijden. Natuurlijk veel stilgevallen en ook één keer omgevallen: geschakeld net voor de bocht, te weinig snelheid over, ambrayage terug in en: Kantelen!

En terug rechtkruipen en opnieuw vertrekken. Op een oefenterrein kan dat niet zoveel kwaad.

Waarom ik leer motorrijden?

Omdat het kan. Het staat al een tijdje op mijn lijstje, maar nu leek het me het juiste moment. Ik haal dat rijbewijs bijvoorbeeld ook een beetje zodat ik in Nepal ook met de motor zou kunnen rijden.

Dat had ik de vorige keer in 2010 zo graag gedaan, dus nu ik dit najaar naar Nepal ga om computers te installeren, heb ik een extra motivatie om dat rijbewijs te halen en dan goed wat kilometers op hellingen te doen tegen september. En om eens wat langere tochten te maken met maten. (Er zijn er nog een paar van plan om dat rijbewijs te halen ondertussen) En, als het nodig is, om met de moto naar het werk te gaan.

Maar ik zal eerst maar eens gewoon op de weg leren rijden …

4 thoughts on “Eerste keer op de motor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *