Nepalees leren met post-its (55/100)

Spread the love

Ik ben al even bezig met Nepalees leren, maar het gaat niet zo vlot als ik zou willen. Onder andere omdat ik er niet genoeg tijd voor maak. Daarnaast is mijn grootste probleem om het schrift onder de knie te krijgen. Omdat het veel letters zijn, met daarenboven best wel wat uitzonderingen. Letters onthouden zonder voorbeeldwoord is moeilijk, maar tegelijk een taal en een schrift leren, is dat ook.


Toevallig kwam ik deze blogpost van Babel tegen en voerde gelijk tip nummer twee uit: get sticky! Mijn appartement hangt nu vol met post-its.

Tafel (of dus )
Tafel (of dus  Talika)
Deur (of dus Dhoka)
Deur (of dus Dhoka)
Uit deze kraan komt Water (pani) Heet (tato) & Koud (Ciso)
Uit deze kraan komt
Water (pani)
Heet (tato) & Koud (Ciso)

Alle woorden zitten ook in een Anki-deck.

Ben je geïnteresseerd in Nepal? Ga dan ook eens kijken op www.handnepal.be, een organisatie die werkt rond digitale geletterdheid in Nepal.

6 thoughts on “Nepalees leren met post-its (55/100)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *