Dodentocht Light

Spread the love

Ik had er mij al op ingesteld dat er dit jaar geen Dodentocht zou zijn (zie persbericht) en in de Western Front Trail een waardige vervanger gevonden, toen ik dit weekend plots de volgende post zag verschijnen op Instagram:

Twee dagen na elkaar 50 kilometer, tijdens een weekend dat je zelf kan kiezen, in Bornem en omstreken. Da’s geen ‘echte’ Dodentocht, maar het komt toch al in de buurt. Dus even overleggen en even puzzelen wanneer ik dat in de zomer kan inplannen. Volgens mijn trainingsschema is het op 17 en 18 juli tijd voor het tussendoel: twee dagen na elkaar minstens 35 kilometer. 100 kilometer is net een tikje meer dan 70, maar als ik me deftig voorbereid moet dat lukken.

Ik had dan eigenlijk gepland om met een vriend de Antwerpse Antitankgracht af te wandelen, maar daar kunnen we gelukkig mee schuiven.

Het is zonder controleposten, bevoorradingsposten, sanitaire blokken, gemachtigd opzichters of politieagenten dus het is een stuk zelfstandiger, maar gelukkig wil Heidi mij een beetje assisteren.

Voor wie de Dodentocht Light niet ziet zitten organiseert Kadee vzw de Summer Challenge: minstens 100 km afleggen tussen 1juli en 31 augustus.

Als je ook gaat meedoen aan de Dodentocht Light of Summer Challenge: alvast veel succes! Mocht je ook tijdens het weekend van 17 & 18 juli gaan wandelen, laat het me dan even weten, misschien komen we elkaar nog tegen.

3 thoughts on “Dodentocht Light

  1. En, is het gelukt? Ik had gehoopt om een kort verslagje te vinden. Ik doe mee binnen een paar weken (eerste en allicht ook laatste keer ooit).

    1. Het is gelukt. Het verslag komt er nog aan, dat is er nog niet van gekomen. In het kort: het waren twee hete dagen. Dat weegt door als je op dag 2 ‘s namiddags in de brandende zon de Scheldedijk afwandelt. Voorspellen ze zon? Voorzie dan genoeg water of koop er onderweg. Dag 1 heb ik al wandelend minstens 3 liter gedronken, dag 2 meer dan 4. Op beide dagen kwamen we gelukkig ook mensen van de organisatie tegen in de namiddag die vroegen hoe het ging en extra water hadden. Ik heb ook veel gehad aan de wandelaars die ik onderweg tegenkwam. Het verslag volgt nog. In ieder geval: veel succes en veel plezier gewenst.

      1. Oh inderdaad! Ik heb op donderdag 8 juli 30km gewandeld als oefening en dat was ook zweten in de zon langs het kanaal (2,3 liter gedronken inderdaad). Ik heb gezien dat 1 dag vooral langs de dijken gaat en de andere dag langs Buggenhout bos, gedeeltelijk toch met een beetje schaduw. Ik ben zelf van Klein-Brabant afkomstig dus ik heb gelukkig wel genoeg stops voor toilet/water aan te vullen. Ik vind het een beetje raar dat ze dat niet voorzien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *