Soweto by night (allerlei lichtjes)

Spread the love

Zitten ze een beetje te zagen dat ik te weinig post, post ik, komt er geen commentaar!

Anyway…

Om te beginnen:

de kalender van tante Martine

Voor ik vertrok kreeg ik een scheurkalender van tante Martine. Nadat ik verhuisd ben, was ik die een beetje uit het oog verloren, maar deze week heb ik dat terug “rechtgetrokken” (om één of andere reden denk ik dat er na deze post wél comment gaat komen). Van in het begin heb ik alle blaadjes bijgehouden en die heb ik allemaal week per week bij elkaar gelegd en er een foto van genomen. Bedankt, het is een leuke en handige herinnering aan thuis!

 

Burgled, twice, from behind
Op de BBQ zondag nog een beetje lol gehad met bovenstaande uitspraak, maar dan wel in een andere constellatie, daarover hieronder meer
(chronologisch slaagt het op geen zak, maar ik ben naar een hoogtepunt toe aan het werken, vanuit het standpunt van een blanke in Z-A tenminste)
Gisteren (donderdag) is er weer bij ons ingebroken.
Ditmaal viel er weinig te rapen, want er was niet veel meer.
De dieven hebben ingebroken via een raampje in de keuken.
Het moet een kind geweest, want het was echt een klein raampje.
Het kind kon er trouwens ook niet goed door, want er lag nogal wat bloed in de keuken.
Nog steeds trouwens, want de politie is al wel langsgeweest, maar de gewone patrouilles mogen geen vingerafdrukken afnemen en zo, dus hopen we dat ze nog een ander team langssturen.
Zoals ik al zei: veel is er niet gestolen, iets van een 50 rand (+/- 5 euro)
Veel is er ook niet aangeraakt. (het was niet zo’n mesthoop als de vorige keer, toen stond er plots een bed rechtop in de gang)
Mijn kamer zag er nog bijna hetzelfde uit als donderdagmorgen.
Ik merkte het eigenlijk vooral aan de bloedvlekken op de broek die op mijn bed lag.
Voor de goede verstaander: onze keuken ligt aan de achterkant van het huis en de vorige keer hadden ze proberen in te breken langs de keukendeur.

 

fuck you, twice, from behind
Ik neem aan dat de meesten onder jullie deze gevleugelde woorden al eens uit mijn mond hebben horen komen, tesamen met een reeks plastische handgebaren.
Wel de betekenis van dat laatste handgebaar verschilt blijkbaar sterk van land tot land, daar kwam ik zondag op de braai achter
Foto’s van de braai, genomen door de sympathieke Italiaan Giordano Pisuttu, kan je trouwens vinden op http://pisuttu.altervista.org/southafrica/daPeter/ of op http://pisuttu.altervista.org/southafrica/joburg/

Maar dus: als je bij ons met je ene hand op de vuist van de andere slaat, heeft dat iets te maken met anale seks in het algemeen of homo’s in het bijzonder.
Doe je hetzelfde in Amsterdam (liefst nog gecombineerd met een vingerknip) dan betekent dat, dat je zin hebt om eens van de grond te gaan (no matter what orifice)
In Zuid-Afrika wordt het meestal gebruikt om aan te duiden dat een club of café vol zit (met mensen wel te verstaan)

 

Maar het vreemdste dat ik deze week heb gedaan, hangt samen met de titel van deze post.
In ons huis woont ook een zwarte, Steven, of beter gezegd woonde, want na de eerste inbraak was hij al bang, maar na de tweede wilde hij gewoon terug naar huis.
En Steven woonde al een paar jaar in Soweto, de South West Townships, meer bepaald in een squatter camp.
Voor meer info over SOWETO, doe ff een wiki…
Anyway, toen ik vandaag vertelde dat ik ‘s nachts in Soweto was geweest, had bijna iedereen zoiets van: ben je gek?
Maar ik heb dus Steven geholpen om z’n spullen terug te verhuizen naar het golfplaten hutje waar hij minstens met 4 man woonde. Daar voelde hij zich veiliger dan bij ons in ieder geval.
Een ietwat vreemde ervaring. Maar misschien moet je hier wel zijn geweest om het ook zo te ervaren…
GoogleMaps: Soweto

 

 

7 thoughts on “Soweto by night (allerlei lichtjes)

  1. Gotver Fré, ni leutig…<BR/><BR/>En dat ge geen post krijgt ligt gewoon aan het feit dat het hier maar ne saaie boel is zonder u, dus der valt niet zo veel te vertellen…<BR/><BR/>Aan die foto’s te zien ist daar precies snikheet, hier enkel druilige regen, alhoewel, t zonneke is er vandaag toch aan’t doorkomen… <BR/><BR/>Hou uweige goe, probeert ze toch een beetje buiten te houden (valt er

  2. Hola,<BR/><BR/>vreemde toestanden.<BR/>Als er niks meer te rapen valt zal het wel ophouden zekers ?<BR/><BR/>Hou u goed en zie da ge niks aanvangt<BR/><BR/>Grtz<BR/>Stef

  3. Hallo,<BR/>als het nu niet lukt, dan weet ik het ook niet meer.<BR/>Blijf ervoor gaan, wij blijven proberen.<BR/>Morgen chatten we verder.<BR/><BR/>PA en ma

  4. die link van de Jef is echt wel bangelijk.<BR/><BR/>Misschien moeten we toch eens aan schapenneukers.tk beginnen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *