100% For Hire – Linocut Business Cards

Spread the love

100 % for hire

Ondertussen is het bijna een maand geleden dat ik afscheid nam van mijn collega’s bij het REC Radiocentrum. In tussentijd heb ik niet stilgezeten: werk gezocht en een tijdelijke halftijdse job gevonden: Personeelsondersteuning bij General Motors in Antwerpen, tot de fabriek aan de Noorderlaan finaal haar deuren sluit op 30 juni.

Mijn voormiddagen zijn dus gevuld met werken, mijn namiddagen met werk zoeken. Dat kan online, maar ook offline. Om het nuttige aan het aangename te koppelen, heb ik daarom mijn eigen business cards gedrukt.

Volledig manueel, want:

  1. ik ben niet van plan om lang te zoeken, dus maak ik maar zoveel kaartjes als ik nodig heb.
  2. als werkzoekende heb ik tijd én kan ik maar beter op mijn centen letten.
  3. Op deze manier maak ik unieke kaartjes: iedere druk is anders en ze steken er letterlijk tussenuit

De techniek die ik gebruikt heb heet linosnede, ook bekend als linografie of linocutting. Een zeer eenvoudige techniek: je neemt een stuk linoleum, een set mesjes en gutsen en snijdt je afbeelding in spiegelbeeld uit.

Ik heb nooit een cursus linografie gevolgd, maar het leek me logisch om eerst met een grote guts de ruwe contouren weg te snijden en dan fijner en fijner te beginnen werken.

Belangrijkste hinderpaal van deze techniek voor het maken van business cards is de mate van detail en bijgevolg de grootte van cijfers en letters. Vooral over de cijfers maakte ik me zorgen, want die moeten niet alleen leesbaar zijn, ze zijn ook nog eens rond. Uiteindelijk is mijn e-mailadres er dan ook bij ingeschoten omdat dat dan toch weer te lang bleek om er duidelijk op te passen.

Na het snijden volgt het drukken of stempelen. Ik heb er  voor gekozen om te stempelen en mijn negatief is net iets kleiner dan de stempelkussens die ik gebruikt heb. Vandaar het “vuile” randje.

Al bij al ben ik tevreden van het resultaat. Al moet ik toegeven dat ik de vruchten ervan nog moet plukken, want ik ben nog steeds “100 % for hire”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *