#vooronderweg Volume1: Van Pieter voor Fré

Spread the love

Eind mei ben ik gestopt bij het REC Radiocentrum als onderzoeker. Toen ik aankondigde dat ik ging vertrekken heb ik mijn collega’s gevraagd om een CD’tje voor mij te maken Voor Onderweg. Niet het filosofische onderweg zijn op het levenspad waarop ik net een andere weg gekozen had, maar letterlijk voor onderweg: de auto waar ik mee rondrijd heeft een eenvoudige radio zonder aux-in of USB-aansluiting, dus een paar CD’tjes voor als je preference 1 en preference 2 radiostation het laten afweten waren wel welkom. Bijkomende opdracht: kies zelf de rit waar het CD’tje bijhoort, of het nu bedoelt is voor ochtendfiles of zomers cruisen door Zuid-Frankrijk of om ‘s nachts mee terug te keren van een optreden in Rijsel, dat is net de bedoeling. één voor één bespreek ik die CD’s en het verhaal erachter.

Deze week kreeg ik de #vooronderweg van Tim in handen en toen bedacht ik dat ik die van Pieter nog niet besproken had.

#vooronderweg volume 1 Van Peter voor Fré
#vooronderweg volume 1 Van Peter voor Fré

Pieter’s CD verdient de eerste plaats, aangezien het de eerste was die ik in handen kreeg. In de geest van de mixtape is de playlist een screenshot van iTunes, op maat gevouwen en gescheurd. In het hoesje vond ik een brief. De inhoud daarvan blijft tussen Pieter en mij, al moet ik zeggen dat de boodschap me raakt.

Niet alleen het hoesje refereert naar een tijd waarin je namiddagen doorbracht met het kopiëren van liedjes op cassettes, de hele CD is een klein kleurboek, verbonden door één idee, achter elkaar gezet volgens smaak.

En ik moet zeggen dat ik wel van Pieter’s smaak houd qua roadtripmuziek: er staan veel bekende nummers op, maar ook veel versies die ik niet kende zoals de Urban Assault Vehicle-versie van Rollin’ van Limp Bizkit.

De grootste verrassing was voor mij Africa van Pyogenesis, een cover van Toto natuurlijk. Een nummer waar ik in Zuid-Afrika redelijk om de oren mee werd geslagen en waar ik sindsdien toch wel een speciale band heb. En het is ook gewoon een onverwacht geweldige versie om mee te brullen.

Ook ietwat in mixtape-stijl eindigt de CD met The End van The Doors, eentje om mee uit te bollen.

Kort gesteld is de #vooronderweg van Pieter een echte roadtrip-mixtape.

De volgende op het lijstje: Kong is a DJ van Koen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *