Afvalkalenders.be, de afvalophaling in je agenda

Spread the love

Ik ben fan. (en stuur ook ieder jaar de afvalkalender uit mijn wijk door) Het idee is simpel: iemand zet de afvalkalender van zijn buurt in een Google Calendar en deelt die met de wereld. Zo kan je gewoon in je  agenda tussen je afspraken zien dat je morgen de PMD-zak moet buitenzetten of wanneer de chemokar in de buurt stopt of het grof vuil wordt opgehaald.

afvalkalenders.be

Litrik combineerde het met Google Maps en een zoekmodule zodat je makkelijk je eigen afvalkalender kan terugvinden.

Ik vind het zelf enorm handig omdat dat ene streepje per week echt niet stoort in mijn agenda en het anders iets te gemakkelijk gebeurt dat het oud papier of de PMD-zakken zich blijven opstapelen.

Maar je hebt geen google agenda of een smartphone nodig om de afvalkalender te kunnen checken. Je kan ze ook toevoegen in andere mailprogramma’s en digitale agenda’s zoals outlook, thunderbird en Apple Calendar of de kalenders gewoon als webpagina openen.

Nu ik in Ekeren woon, heb ik gisteren dan maar de nieuwe kalender online gezet en laten toevoegen op afvalkalenders.be. (opgepast: Ekeren is verdeeld in minstens twee zones, wat de jouwe is, kan je best vinden op antwerpen.be, ‘Noord-Zuid Dag 9’ lijkt Mariaburg en omgeving te zijn)

Als je je eigen kalender niet terugvindt op afvalkalenders.be, kan je er zelf één aanmaken en toevoegen. Ik hoop trouwens dat gemeenten hun eigen afvalkalender gaan toevoegen, toch een handige dienst voor je inwoners.

 

1 thought on “Afvalkalenders.be, de afvalophaling in je agenda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *