Sneeuwwandeling Borsbeek (december 2017)

Spread the love

Er is iets dat ik moeilijk kan laten en dat is wandelen in de sneeuw. (Bij voorkeur wel terwijl het niet aan het sneeuwen is) Dus vanmorgen de bus genomen naar Silsburg en daar afgestapt om te gaan wandelen in Borsbeek.

Dat eerste stukje, van halte Silsburg naar het fort spreekt niet zo hard tot de verbeelding.

Maar eens je de R11 achter je hebt gelaten, verandert het landschap. En kom je terecht bij de wandelknooppunten van Borsbeek.

Een miniversie van de kaart om een idee te geven. De volledige versie kan je downloaden door op de afbeelding te klikken.

Borsbeek heeft een eigen wandelknooppuntennetwerk. Het is niet zo uitgebreid, maar geeft je toch de mogelijkheid om mooie wandelingen te maken rond fort 3 en tussen de weilanden aan de overkant van de Borsten & Billenstraat (SFW).

Er zitten enkele verharde wegen tussen, maar voor het grootste deel wandel je langs wandelpaden, soms zelfs wegeltjes tussen de huizen. Kijk maar eens op de Knooppuntenkaart van Borsbeek. Mijn wandeling begon tussen 1 & 2 en ging verder ruwweg als volgt: 2, 3, 4, 5, 11, 10, 9, 12, 14, 24, 19, 18, 16, 17. Eigenlijk was ik van plan om nog een ommetje te maken langs 23, 22 & 20, maar de sneeuwbui onderweg deed mij besluiten dat 8,3 km wel genoeg zou zijn.

Langs mijn pad kwam ik het volgende gedicht tegen, dat ik zoveel mogelijk op een witte achtergrond heb proberen capteren:

Wat verder spotte ik nog net een konijntje dat prompt wegvluchtte.

En verder ga ik de beelden voor zichzelf laten spreken.

Vanaf een gegeven moment zeggen die beelden: er zit sneeuw aan de bovenkant van uw lens. Ik dacht dat ik die goed had schoongemaakt, maar niet dus. Kan gebeuren als je gaat wandelen in de sneeuw.

P.S. Heb je die reiger gezien?

Andere sneeuwwandelingen:

1 thought on “Sneeuwwandeling Borsbeek (december 2017)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *