De Meeneembelg

Spread the love

Vorige vrijdag toevallig bij De Meeneembelg in Kessel-Lo terechtgekomen. Geen meeneemchinees, dus maar “Goeien boef van bij ons”.

Tja, je moet iets doen als je honger hebt, maar als je je dan toevallig in de buurt van het station van Leuven bevindt, is het toch de moeite om eens onder de sporen door naar De Meeneembelg te gaan.

Iedere dag een andere dagschotel en een verse dagsoep en daarnaast een hoop vaste gerechten en iets kleinere hapjes. € 6,90 voor een bord met gepaneerde vis en tricolorestoemp (de dagschotel van vrijdag de 13de) is een schappelijke prijs en € 1,60 voor de dagschotels van Xavier Waterslaeghers is ook niet overdreven.

En vooral: een bord vol. (Er was over en wie mij kent weet dat dat niet vaak voorkomt)

Om mee te nemen, maar ook om daar op te eten. Met in plaats van een TV met TRT twee sanseveria’s. En om niets aan de verbeelding over te laten stond op den toog het kookboek der Vlaamse kookboeken: Ons Kookboek van den boerinnenbond

Één nadeel: geen nummerkes naast de gerechten, dus bellen en zeggen “Voor mij 3 keer nummer 89 en daar mag Kroepoek bij” zit er niet in…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *