Koken op kamp

Spread the love

Nog op zoek naar een kookactiviteit voor op bivak?
Probeer Een zelfgemaakte houtoven op kamp

De zomer komt er aan, dus lijkt het me tijd voor wat kampreklaam… Een kookboek met recepten speciaal voor op kamp!

 

Het moet een jaar geleden zijn dat ik in De Hopper in Gent langsging voor een bol sjortouw en dit boek tegenkwam.

Ik had moeite om het te laten liggen, dus heb ik het meegenomen.

Het bevat de doldwaze kookavonturen van twee oud-leiders van de scouts van Schoten, Toon en Timo. Ofwel een heleboel recepten voor groepen op kamp, schipperend tussen de gouwe ouwe en toch wel wat specialere dingen zoals verse guacamole. De recepten zijn voorzien op groepen met als standaardmaat een groep van 24, dat maakt dat je makkelijk kan herleiden naar 1, 2, 3, 4, 6, 8, 12 en alles wat daar een veelvoud van is met een budget van 5 euro per persoon per dag.

En ze beperken zich niet tot koken alleen. Tips voor als je op kamp gaat zonder diepvries en een energiequotering voor maaltijden zodat wat je verbruikt ook een beetje in balans blijft met wat je gebruikt.

Je kan het cadeau doen aan kookouders (al valt dat misschien niet helemaal in goede aarde) of aan leidingsploegen die eens iets anders willen klaarmaken tijdens hun woudloperskeuken. Zelf heb ik er nog niet veel uit klaargemaakt (ik ben noch leider, noch kookouder, noch foerier en als Lesseweekendbegeleider grijp ik nogal makkelijk naar mijn potjiekos-potten), maar al wel een paar dingen uit opgestoken en ik ken een paar kokjes die er heel blij mee waren.

En nu we het toch over kokjes, foeriers en kookouders hebben: Jeugdwerknet is op zoek naar dé kampkok van 2012 (zag ik terwijl ik voor deze post aan het google was). Nog tot 13 juni kan je je favoriete kampkok nomineren en er met heel je jeugdbeweging op stemmen. De hoofdprijs: een BBQ voor 75 man op kamp en het recept komt in het kampkookboek van de Colruyt, dat kan ik dan ook eens testen.

Zoals ik hierboven al zei: ‘Koken op kamp’ kan je kopen bij De Hopper (zoek hier een winkel in je buurt) of bestellen op Bol.com. Op het wereldwijde web vond ik ook nog een artikel over het boek van Het Nieuwsblad.

 Nog op zoek naar een kookactiviteit voor op kamp?
Probeer Een zelfgemaakte houtoven op kamp

1 thought on “Koken op kamp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *