Na de Dodentocht

Spread the love

In zekere zin is de Dodentocht pas vandaag afgelopen voor mij. Ik had mezelf namelijk als doel gegeven om de maandag na de Dodentocht 5 kilometer te kunnen wandelen. Da’s misschien een raar doel, maar ik wilde dat doel in het achterhoofd houden bij mijn beslissingen tijdens de Dodentocht.

Omdat ik de Dodentocht wel graag wilde uitwandelen en wist dat ik daarvoor zou moeten afzien, maar ik wilde niet zover over de grens gaan dat ik iets zou scheuren of verrekken.

Ik ging het daar ook van laten afhangen of ik die Duvel in Breendonk al dan niet zou opdrinken.

Het werd ook een motivator om te blijven trainen. Want mijn kans om 2 dagen na de Dodentocht 5 kilometer te wandelen zou een stuk groter zijn als ik goed getraind had.

Dus ben ik vandaag vertrokken op een van mijn standaardwandelingen tijdens mijn voorbereiding voor de Dodentocht: langs ‘t Schoolplak naar Park Spoor Noord, door het tunneltje naar den Dam en zo naar de fietsbrug naar Merksem. Een blokje rond en dan terug. Langs de Samberstraat naar Park Spoor Noord naar de Trapstraat en dan langs de Dambruggestraat, Diepestraat en Lange Beeldekensstraat naar huis.

Een fijne wandeling met goed wat variatie van uitzicht en een hele hoop mogelijkheden om te variëren door eens een ander straatje te nemen. En met verschillende drinkfonteintjes om tussendoor bij te tanken.

Mijn gemiddelde snelheid was 6,22 km/u, want er is niet veel waar ik last van heb. Hier en daar een pees of spier die nog wat aan het bekomen is. Het lastigste zijn de 5 blaartjes waarvan één op de bal van mijn rechtervoet. Die is gesprongen en met iedere stap voel ik die een beetje. Maar dat zal wel genezen.

Één dezer dagen ga ik een iets vollediger verslag publiceren (ik heb ‘s nachts wat foto’s getrokken met mijn gsm, geen idee van de kwaliteit) , maar hieronder alvast mijn doorkomsttijden aan de Checkpoints.

Ik ben super content met mijn tijd van 19 uur en 14 minuten en zeker met mijn gemiddelde snelheid van 5,2 km/u. Dat had ik zelf niet verwacht.

Mocht je je afvragen of ik volgend jaar opnieuw ga meedoen met de Dodentocht dan is mijn antwoord dat ik het nog niet weet. Het kriebelt momenteel wel, maar ik heb nog niet beslist.

Maar er zijn wel nog aantal dingen die ik in de komende maanden wil afronden.

Voor eind augustus wil ik rond de haven van Antwerpen wandelen. Vertrekken aan het Havenhuis en dan langs de Scheldelaan en de Noorderlaan terug tot aan het Havenhuis. Ik wilde die tocht eerst maken als laatste grote training voor de Dodentocht, maar da’s meer dan 50 kilometer en ik wilde liever wat minder doen om mezelf niet te forceren zo kort voor de Dodentocht. Maar die tocht wil ik deze maand dus nog maken. De exacte route moet ik wel nog uitstippelen.

Dan is er ook nog één stuk van het Sniederspad dat ik nog niet gewandeld heb. Als ik van Turnhout tot iets voorbij Kasterlee wandel, dan heb ik de hele GR 565 gedaan.

En, och ja, die Duvel? Die heb ik opgedronken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *