#februari

Spread the love

Nu het al een week #februari is, beginnen we toch al wat te settelen in Ledeberg. We hebben nog steeds geen zetels (die zijn quasi voor onze neus weggekaapt in de Kringloopwinkel), maar de leef- en slaapkamers zijn geschilderd en (op zetels na) ingericht, het internet werkt (al hangen de modem en de wifi nog een beetje uit de zekeringkast) en we hebben een google-calendar voor het huis.

Ik ken nog niet veel volk in mijn straat, maar al wel buurvrouw Anna en daarmee ken ik binnenkort iedereen. Anna is onze straatbomma, een kranige tachtiger die al minstens een jaar of 50 in Ledeberg woont. Zij kent iedereen en iedereen kent haar. Komen ze langs om de waterstanden te meten, dan geef je je sleutel aan Anna. Zit je in het buitenland (onze overbuur is Monegask dus die is er niet zo vaak) dan bewaart Anna je post.

En voor ons nog iets essentiëler: onze beerput en die van Anna zijn dezelfde, dus één keer per jaar laten we die samen leegtrekken.

Maar er zijn nog een paar dingen die ik nog moet uitzoeken. Om te beginnen heb ik nog geen huisdokter, hoewel ik er al wel één kon gebruiken. En ook een tandarts lijkt me wel handig, want ik mis een vulling en ik heb er geen last van, maar dat gat moet wel terug dicht.

En, minstens even belangrijk: ik ben nog op zoek naar een Gentse tegenhanger van de Caffènation. Dit weekend Barista al eens gecheckt en het is toch duidelijk “anders” dan Caffènation, maar dat had uitbaatster en Belgisch Kampioene Barista 2009 Melanie Nunez me eigenlijk al op voorhand duidelijk gemaakt. Mijn zoektocht gaat verder, maar blijkbaar nog genoeg Gentse koffieadresjes om te checken.

Suggesties blijven welkom…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *