Oppikoppi – The way of the boomslang – Part One

Spread the love
Oppikoppi is VET
Jep, Oppikoppi is vet, zoals deze foto in niet volledig nuchtere toestand aangeeft. (de rose bril heeft Marie op weg naar Oppikoppi gekocht voor 3 euro) Oppikoppi is ook extra vet als je er als buitenlander bent: drie dagen lang werden we brandewyn en mampoer (zelf gestookte brandewijn) gevoerd door onze buren en op zaterdagavond – hoewel we nog genoeg eten hadden – moesten we zelfs mee-eten met hun barbecue. Onze buren hebben trouwens 3 dagen lang gebarbecuet, dus de meesten zijn ook volgens de conventionele betekenis vet.

Oppikoppi is stoffig en VUIL

Jep, ongelofelijk stoffig en vuil. Dit zijn mijn voeten na 1 dag. Daarna zagen ze er “beter” uit, ik had ze ingesmeerd met zonnecrème, dus het was 1 egale laag stof geworden. Alle auto’s (en eigenlijk gewoon alles) zat onder het stof, er werden op sommige achterruiten zelfs kunstige tekeningen van adelaars in duikvlucht gemaakt. Op andere stond dan weer gewoon pis, kak en andere rommel. Ook een vreemd gegeven is dat het eerste wat je moet doen op je kampeerplaats het verwijderen van kameeldoornstruiken, wortels en kudukak is.

Waarom?
Omdat het vol kudukak ligt, je anders kakslecht ligt met al die wortels in je rug en je vol zou staan met schrammen (BTW de hoofdbezigheid van de Oppikoppi EHBO)
De camping van Oppikoppi is volgens mij doorheen het jaar gewoon een game-reserve, waar ze een paar weken per jaar de beesten uithalen om er andere beesten in te steken (van het type homo intoxicatus (damn, daar bestaat gewoon een artikel in Discover magazine over)
Hierboven zie je trouwens ook een aantal prachtexemplaren van dit specimen. De man met de rode overal-broek aan, hield ons de eerste dag tegen voor een “strafdop” mampoer, we zijn er maar blijven wonen. Op deze foto van dag 3 is er weer een “road block” opgezet om voorbijgangers zat te voeren. Mampoer-man heeft 3 dagen niets anders gedronken dan zijn eigen zelfgemaakt alcohol)

Oppikoppi is VEILIG?
Eigenlijk wel. Hoewel de podia niet in een tent zitten, maar onder een vet strooien dak (brandveiligheid iemand?), ze nog nooit van een byzantijns kruis gehoord hebben en iedereen dus iedereen kan verpletteren op weg naar het podium, hout gewoon per zak verkocht wordt om op te braaien en glas overal toegstaan is behalve op het festivalterrein zelf, je je eigen drank mag meenemen (ook al heb je hem zelf gemaakt) is Oppikoppi betrekkelijk veilig. Er rookt blijkbaar niemand op het podium, er is niet al teveel volk , ik heb niet gehoord dat er ergens een tent in de fik stond (hoewel mampoer-man wel bijna letterlijk in het vuur viel) en de meeste mensen die hun eigen alcohol hier maken (hier, zeker op het platteland, een vrij normale zaak) wel weten hoe dat moet.

Er lopen ook heel wat Keutels rond op Oppikoppi, mensen die gewoon een excuus nodig hadden om 3 dagen te zuipen en eigenlijk helemaal niet van rockmuziek houden. Een meerderheid lijkt daar eigenlijk toe te behoren.
En er is ook een evangelistische groep die niet echt voor de muziek komt. Zij zitten vlakbij de ingang van de festivalwei en hebben hun eigen douche en wc bij. Ze graven hun eigen verkeersdrempels om de auto’s traag te doen rijden en je kan er (dag en nacht) terecht voor een kopje chocomelk. We kwamen ze ook een keer tegen terwijl ze blikjes bier aan het leeggieten waren (“It has been enough! It has been enough!”)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *