Guerillacinema 2013

Spread the love

Nu de lente zich een paar keer heeft laten zien begon het bij Steffest en mezelf weer te kriebelen om nog eens van guerillacinema te doen. Volgende dinsdag (23 april) beginnen we aan een nieuw seizoen guerillacinema met A Touch of Evil.

Onze naam niet helemaal waardig beginnen we terug op een vertrouwde plek: Cinema de Notenschelp, in de volksmond beter bekend als de spoorwegbrug over De Notenschelp, een klein straatje in Ekeren.

Cinema De Notenschelp is er terug klaar voor

Het recept blijft ongewijzigd: we voorzien een picoprojector en een film en als je zelf een kampeerstoel of een kussen meebrengt ben je meer dan welkom om je bij ons te voegen.

De eerste film dit jaar wordt A Touch of Evil. Een zwartwitfilm van Orson Welles uit 1958 die ik nog een klein beetje ken uit de lessen media in het middelbaar: de openingsscène is één langgerekt shot van 3 minuten waarin een auto met tijdbom gevolgd wordt die aan het einde van dat shot dus uit elkaar knalt.

Verder weet ik er ook niet meer van dan IMDB mij kan vertellen en dat is niet min: 8,3/10! 95 minuten! Spanning! Actie! Marlene Dietrich! Charlton Heston! Uitroeptekens! Zsa Zsa Gabor! En natuurlijk Orson Welles himself!

Maar alles nog eens op een rijtje: de eerste guerillacinema van 2013 op 23 april in Cinema De Notenschelp (kaartje). We kijken A Touch of Evil en beginnen er zo ongeveer om 20:30 aan.

We hebben nog niet veel verder gepland dan die eerste keer, maar dit jaar wil ik zelf alvast een keertje guerillacinema aan de kerk van Oosterweel. Bij voorkeur Terug naar Oosterdonk, maar dat zien we wel weer als het zo ver is.

Om energietekort te vermijden gooien we dit jaar mijn externe Mr Handsfree batterij in de strijd. Al is die projector nog zo klein, verbruiken kan hij wel. Eens zien of 10400 mAh aan 5,3V/2,1A kunnen vermijden dat we dit jaar het einde van de film op de laptop moeten uitkijken. (al is dat wel gezellig, zo dicht bij elkaar)

Cinema De Notenschelp heeft sinds dit jaar ook een mascotte, den Bob stond plots in de rechterbovenhoek van het “scherm”, een stuk dat we niet echt gebruiken, dus hij staat daar goed.

Ik denk den Bob onze mascotte zal worden (of anders op z'n minst onze zaalbewaker)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *