Nog 36 uur te gaan, maar nog veel belastingbrieven in te vullen zo te zien.

Spread the love

Op 7 juli 2011 vulde ik mijn belastingbrief online in op mijn toenmalige macbook en dat ging niet van een leien dakje. Ik schreef er een blogpost over omdat de helpdesk me wel vriendelijke had geholpen, maar het toch  nogal ingewikkeld in elkaar zat allemaal.

Die pagina is ondertussen lichtelijk verouderd om het zacht uit te drukken, maar wordt nog steeds druk bezocht. Om niet te zeggen dat hij vanaf 14 april geen enkele dag niet bezocht werd en sinds 6 mei iedere dag minstens 10 keer per dag werd weergegeven. Je kan er redelijk goed op zien vanaf wanneer Belgen/mac-gebruikers proberen om in te loggen met hun eID en in de problemen komen. Zo was er duidelijk een piek in de laatst week van juni en zakte het daarna voor een weekje, de vakantieuittocht.

grafiekje

Al 2824 keer dit jaar werd die Tax-on-web-pagina getoond en waarschijnlijk dus meer dan 3000 keer voor de 17 juli middernacht.Gisteren werd die pagina 100 keer getoond en vandaag zal de teller waarschijnlijk ook weer rond de 100 staan schat ik en op de laatste dag zal dat niet minder zijn. 

100 paginaweergaves per dag is misschien niet veel, maar op mijn kleine blog is dat toch het grootste deel van het verkeer dat zo op een dag passeert in belastingstijden (behalve als ik iets over #clogil post).

Logischerwijze komen de meeste bezoekers binnen via een zoekopdracht: 166 bezoekers zochten op “tax on web mac” en de volgende 5 zijn varianten: op mac/via mac/probleem, maar er zijn ook wel wat bezoekers die problemen hebben met die kaartlezers van Fnac. Wat ik zelf moeilijk begrijp zijn de 6 mensen die het telefoonnummer van de helpdesk van tax-on-web (025725757) googleden. Hoopten ze op die manier de digitale helpdesk te vinden? (het waren in ieder geval geen bounces)

De leukste vond ik persoonlijk “funkyfox tax on web”, dat was duidelijk een terugkerende bezoeker: Funkyfox was de naam van tweede firefox die ik installeerde.

En waar komen die allemaal vandaan? 96,94 van de pageviews dit jaar kwamen uit België (dat zijn er 2757), 11 uit Nederland en uit de USA, 10 uit Frankrijk en 9 uit Duitsland. Daarna volgen Thailand, Oostenrijk, Australië, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Tsjechië, Spanje, Noorwegen, Bulgarije, Guatemala, Italië, Zweden, Hongkong, Turkije. 19 landen en dan nog 5 views met country “not set”, belastingontduikers die via Tor surfen?

82,5% van de views worden gedaan op Macs, 11,36% op computers met Windows, 4,64% iOS (iPhone en iPad) en Android, Linux en Blackberry komen samen net aan één procent. Niet helemaal verwonderlijk gezien de titel, maar toch.

Ondertussen begint het metertje op taxonweb.be aardig in het rood te staan. Ik hoop dat iedereen zijn belastingen op tijd ingevuld krijgt. (en als het niet lukt, kan je altijd nog eens op Tax-on-Web met eID op je Mac gaan kijken of bellen naar 025725757)

9 thoughts on “Nog 36 uur te gaan, maar nog veel belastingbrieven in te vullen zo te zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *