rode curry met cashews, spekjes en best wel wat look
Voor 2 personen:
- 2 koppen (bruine) rijst
- 1 ui
- een teentje knoflook of 3
- 180 gram spekreepjes
- 140 gram dubbelgeconcentreerde tomaat
- flink wat currypoeder (madras)
- Nando’s medium Peri-Peri sauce
- een kopje cashewnoten (ongezouten)
- een duvelglas water
- olijfolie
Kook de rijst met 1 kop water teveel (extra kookvocht voor de saus)
Snipper de ui en de teentjes knoflook en stoof ze in de olijfolie. Voeg het spek toe en bak het. Plet ondertussen de cashewnoten. Bestrooi de inhoud van de pan met currypoeder en laat even aanbakken. Voeg de geplette cashewnoten toe en roer goed op een hoog vuur.
Voeg een Duvelglas water toe (tot aan de markering, niet tot aan de rand). Laat het mengsel opnieuw aan de kook komen en voeg de dubbelgeconcentreerde tomaat toe. Roer het concentraat goed los terwijl je naar believen de Peri-Peri saus toevoegt. Giet het overtollige rijstwater af in de saus en laat die nog even inkoken.
Waarom een halvsegat lijst met ingrediënten? Omdat ik fan ben van chirurg/poëet/kok/journalist Louis Leipoldt. Ik zal ooit nog wel eens posten over zijn fantastische recept voor Cape Malay Chicken Curry.
Waar haal ik die Nando’s medium Peri-Peri sauce? Kijk eens in een Delhaize in de buurt bij de speciale sauzen (in de Stadfeestzaal in A’pen: de rayon achter de verse groenten)
Als je het echt nergens kan vinden kan je beginnen experimenteren met tabasco, paprika, citroenmelisse en een beetje citroensap, maar ik garandeer niets.