Afscheid van The Listserve

Spread the love

Na vijf jaar is het gedaan. De laatste tijd was de frequentie al wat onregelmatiger en nu houden ze er helemaal mee op: The Listserve. Ik vond het een fantastisch experiment. Een mailinglijstloterij. Je geeft je e-mailadres op en krijgt iedere dag één mail van één persoon die ook op de lijst staat. Een nobele onbekende die toevallig het geluk heeft gehad om uitgeloot te worden en de kans heeft om meer dan 20.000 mensen te mailen.

Er is vanalles gepasseerd. Oproepen, aanklachten, levensverhalen, kortverhalen, gedichten, intrigerende en minder intrigerende projecten. Ik ontdekte podcasts,  een recept voor pizzadeeg, een interactieve kortfilm die je vanuit verschillende perspectieven kan bekijken, … Je kan het zo gek niet bedenken. Ik probeerde om alle listserve-mails te lezen, maar daardoor liep ik zo nu en dan wel wat achterstand op. In januari besloot ik om tijd te maken om die achterstand in te halen.

Toen ik net bijgelezen was, stopten de mails met binnenkomen. Na een paar dagen (en een paar tweets) kwamen er terug enkele binnen, maar op 19 mei werd de laatste Listserve-mail verstuurd door het team zelf: Thank you and goodbye.

Ze stoppen ermee, na vijf jaar is het wel mooi geweest en ondertussen zijn degenen die het project ooit startten met heel andere dingen bezig.

Zelf vind ik het wel spijtig want ik ben nooit geselecteerd geweest, maar ik kan het wel begrijpen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *