Het leven zoals het IS: AtlantIS

Spread the love


Dit is het huis waar ik de afgelopen week heb gewoond. Als je op de link klikt en uitzoomt zie je Atlantis, een township voor coloureds (mensen met meer dan een “ras” zoals Creolen en Mestiezen, maar dan iets andere combinaties: blank, zwart, vaak een beetje Maleisisch, Indisch) op een afstandje van Kaapstad.

Over mijn avonturen als “enige” (voor zover ik weet woont er nog één blanke en een Portugees in dit stadje, verder was ook de apotheker in de supermarkt blank, maar ik heb de indruk dat hij eigenlijk in Kaapstad woonde) “Witman” (de lingua franca onder coloureds is Afrikaans) in deze kleurrijke omgeving later meer, alleen nog even vermelden dat dit de regio is met de hoogste werkloosheid in de Kaap (en lange tijd in heel Zuid-Afrika). Ik kreeg soms het gevoel alsof ik in de cités van Charleroi of het decor van “Ça commence aujourd’hui” aan het lopen was.

Ik heb een week lang kunnen genieten van de gastvrijheid van de familie Samuels en voelde me er ook deel van (de laatste nacht heb ik doorgebracht voor het haardvuur met de zus van Deirdre, we hebben gepraat tot zij moest “opstaan” om naar het werk te vertrekken).

1 thought on “Het leven zoals het IS: AtlantIS

  1. Dag broer,<BR/><BR/>Ben blij dat het daar goed gaat. Jij gaat nogal op vakantie! 😉 en gelijk heb je trouwens, want nu je daar toch bent, kan je maar beter wat zien, he! <BR/>Hier is alles rustig, heb maandag mijn scriptie ingeleverd en heb morgen mijn laatste lesdag.<BR/>Hou ons op de hoogte!<BR/><BR/>Kiss,<BR/>the siss

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *