Maak van het oud stort van Nieuwmoer een Buitengewoon Plekje

Spread the love

Ik ben op zoek naar stemmen! (om maar gewoon eerlijk te zijn)

Stemmen voor een buitengewoon plekje dat het verdient om verfraaid te worden: ‘t ouw Stort of ‘t Stort van de Nieuwmoer. Op www.buitengewoneplekjes.be kan je stemmen om dit buitengewone stukje natuur op te waarderen. Waarom je zou moeten stemmen lees je hieronder.

stortplaatsblikstraatnieuwmoer

De voormalige stortplaats van Nieuwmoer, in de Blikstraat (nog net niet in Horendonk, zie kaartje onderaan), is zoals de naam doet vermoeden, de plek waar het afval uit Nieuwmoer en omgeving gedumpt werd lang voor er sprake was van milieuboxen of PMD-zakken.

Het is al jaren dicht en doordat de natuur er zijn gang heeft kunnen gaan is het een vrijhaven geworden voor kleine en beschermde diertjes. Een stukje ongerepte natuur met hier en daar een oude wasmachine als het ware.

Ondanks de sluiting worden de bermen rond het stort nog steeds gebruikt als sluikstort. Het project Buitengewone plekjes geeft de kans om daar iets aan te veranderen.

Zo is er een voorstel gedaan om bermen van de stortplaats onder handen te nemen: een vlindertuintje aanleggen, het kapotte hekwerk vervangen door een haag of bomen, een bloemenweide aanleggen en een insectenhotel of nestkastjes bouwen.

Maar om dat mogelijk te maken heeft dit buitengewone plekje jouw stem nodig. Stemmen kan op twee manieren:

Maar doe het nu: stemmen kan maar tot 30 september!

Het plekje delen op Facebook is natuurlijk ook toegestaan

 

View Larger Map

4 thoughts on “Maak van het oud stort van Nieuwmoer een Buitengewoon Plekje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *