Footskating 101

Spread the love

Vrijdagavond ben ik naar de première van Footskating101 gaan zien. Een Zuid-Afrikaanse film over Vince, een mijnwerkerszoon, die er voor probeert te zorgen dat zijn dorp niet ontploft, zijn bomma nieuwe longen krijgt en dat zijn familie niet uit hun huis gezet wordt, door een nieuwe extreme sport uit te vinden die footskating heet… ofwel, skateboarden voor mensen die te arm zijn om een skateboard te betalen. (om ff de synopsis te vertalen)

Een Zuid-Afrikaanse film met BA’s , bekende Afrikaners, voor ons wel zeer bekend, aangezien de presentator van de skate-wedstrijd (rechts op de foto, zijn haar ziet er hier nog redelijk normaal uit, hij heeft precies nooit echt geleerd zijn tondeuse deftig vast te houden, of zijn kapper heeft extreem veel last van ticks) is ook de presentator van de stand-up comedy iedere zondagavond in Cool Runnings, twee straten verder! (er zijn trouwens nog een paar acteurs die ook zo nu en dan op het podium staan, zoals de Indiër links op de foto)

MTV zit mee achter de film, maar ik denk datie de Europese schermen niet zal halen, want het is maar een slappe film, de meeste kritieken zijn laag. Het leek wel of de projecteur in de cinema (of hoe noem je degene die de projector bedient) het hiermee eens was, want het geluid van de film sprong te laat op en toen de film gedaan was, ging het licht niet eens aan.

De trailers kan je op Youtube vinden, bijvoorbeeld: http://www.youtube.com/watch?v=tsxGn1A0W6k

en de website heet www.footskating101.com hierop vind je nog meer filmpjes, want geloof me, er zijn reclame-filmpjes genoeg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *