Give 1 Get 1

Spread the love

Vandaag las ik op dat de 100$ laptop gaat in productie.
Ik vond het al een bangelijk project, maar nu ik de website bekeken heb, vind ik het nog cooler:

Het is een kleine laptop speciaal ontworpen voor kinderen in ontwikkelingslanden.

Vooral de Wifi-optie vind ik cool:
het spel heeft 2 antennes die je naar boven kan klappen (daar zitten de USB-poorten onder verstopt) en iedere laptop is tegelijkertijd ook router :
Als de school een internetverbinding heeft en alle kindjes die tussen de school en het kindje dat een paar km verder woont hun laptop hebben opstaan, kan het laatste kindje ook online!
(de wifi-ontvangst is ook stevig: onder ideale omstandigheden (de Australische outback) raakten ze 2 km… zonder wok!)
Ze kunnen ook bijvoorbeeld samen digitaal kleuren aan 1 tekening en het scherm is (in zwart-wit modus) ook te lezen in direct zonlicht (voor kindjes die in openlucht les krijgen)en je kan het scherm ook omdraaien om het als een ebook-reader te gebruiken.
Je kan de laptop van stroom voorzien via het stopcontact, maar ook met zonne-energie, een voetpomp of door aan een koordje te trekken (een beetje zoals een kettingzaag starten)

De interface is speciaal gemaakt voor kinderen en wil hen ook aanmoedigen om te programmeren (ze hebben een paar weinig gebruikte toetsen weggelaten, zoals Caps Lock, maar inde plaats daarvan bijvoorbeeld de view-source knop toegvoegd, zodat de kinderen de broncode van het programma waarin ze werken kunnen nakijken)

Ik ben ook het kind van iemand en woon op dit moment in een ontwikkelingsland, dus mij mag je er ook eentje cadeau doen šŸ™‚

De website waarlangs je een laptop kan weggeven (12-25 november):
http://www.xogiving.org/
De factfile van BBC

1 thought on “Give 1 Get 1

  1. Zal ik een audiĆ«ntie aanvragen bij Zijne Pauselijkheid Aloysius Primus ?? En daar een goed woordje voor U doen ?? ‘t Zijn blijkbaar niet alleen de Pausen uit Avignon die van een nageslacht waren voorzien …<BR/><BR/>MP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *