HANDnepal benefiet 15 september

Spread the love

Tijd voor een beetje reclame!

Affiche HANDnepal benefiet 15/09/2012 in Zaal Rubens Antwerpen

Op 15 september organiseert HANDnepal een benefietavond ten voordele van een computerklas in een Nepalese school. Het doel is om zoveel mogelijk geld te verzamelen om computers aan te kopen in Nepal en die te installeren in de Shree Parbati Higher Secondary School in Dhunkharka (kaartje).

Vanaf 18u beginnen we met twee workshops: Nepali Snack Time en Nepali Dress Time, over Nepalees eten en kleren.

  • Tijdens Nepali Snack Time leer je Momo’s maken, het resultaat kan je ineens opeten en het recept krijg je mee naar huis.
  • Nepali Dress Time staat voor kledingadvies door Nepalese vrouwen, sari’s en kurta’s (leren) passen en zelfs een streepje Nepalese make-up.

Beide workshops kosten 7 euro en tegelijkertijd is er kinderanimatie voorzien.

Om 20u is het dan tijd voor een klein feestje: Een Kollywood Party. Kollywood is de Nepalese filmindustrie dus als je al eens Indische Bollywoodmuziek gehoord hebt, dan weet je dat het een feestje wordt. (als je je er nog steeds niets bij kan voorstellen, denk dan eens terug aan Mundian To Bach Kee of luister even naar de Desi tracks op 22tracks) Geen vaste inkom, wel een vrije gift.

En dan hebben we het over concrete giften: geld voor een toetsenbord, een muis of een scherm.

Om middernacht is het feestje gedaan, dus nog tijd genoeg om daarna nog een stapje in de wereld te zetten.

De benefiet gaat door in Zaal Rubens, op een steenworp van het station van Berchem (dus ook Nieuwmoerenaars, Gentenaars en Mechelaars en anderen hebben eigenlijk geen excuus).


View Larger Map

Over HANDnepal en de school in Dhunkarkha.

Shree Parbati Higher Secondary School

HAND Nepal is een initiatief van enkele mensen in België, die Nepal op een authentieke manier konden ontdekken en ‘iets meer’ wilden doen. Zo is het eerste project, een computerklas op het dak van de wereld tot stand gekomen. Meer over HANDnepal, kan je het best vinden op www.handnepal.be natuurlijk.

Nepali CLass

Die computerklas op het dak van de wereld moet in Dhunkarkha komen. Een school in de buurt van Panauti, waar ik in 2010 naar een trouwfeest ging. Op dit moment volgen 673 leerlingen (383 meisjes en 290 jongens) uit de ruime omgeving er les. Het aanbod bestrijkt het hele gamma van kleuteronderwijs tot hoger secundair.

De school heeft dan wel veel leerlingen, er is een enorm gebrek aan infrastructuur en leermiddelen. We zetten enkele feiten op een rijtje: Die 673 leerlingen zitten verspreid over 14 klaslokalen. Daarnaast is er nog 1 bureel en 1 bibliotheek, 2 computers, en een te kleine speelplaats. Er is geen labo voor wetenschappelijke vakken, ondermaats en onvoldoende meubilair, vuile gebarsten muren, tekort aan goed opgeleide leerkrachten,…

Ondertussen is de gemeenschap gestart met het optrekken van een nieuw gebouw met 26 lokalen. Daarnaast wil HANDnepal hen steunen door voor een klaslokaal met 50 computers te zorgen. Hiervoor is veel geld nodig. Zonder hulp van buitenaf kunnen deze mensen hun droom niet realiseren. Meer info over het project vind je wederom op HANDnepal.be.

Dit is niet het eerste evenement waar we met HANDnepal aanwezig zijn. In maart 2011 gaven we bijvoorbeeld een presentatie (met Nepalese hapjes: Masala Papad) op het vijfde Barcamp  in Antwerpen. Van de presentatie die we daar gaven, vind je hier de video:

Barcamp #bca5 – HAND Nepal from Fam. Serrien-Willaert on Vimeo.

Daar hoort nog de kanttekening bij dat we ondertussen geen computers meer verzamelen, maar in Nepal zelf computers gaan kopen. Want tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *