Wat is Kiva?

Spread the love

Kiva is volgens wikipedia  ‘een non-profit organisatie waar mensen geld kunnen uitlenen via het internet aan mensen in ontwikkelingslanden doormiddel van Kivas 142 microfinanciering partners.’

Kort gesteld: met een kleine bijdrage help je een kleine ondernemer, familie of student in een ontwikkelingsland aan een kleine lening die hem, haar of hen een groot verschil kan betekenen. Als die lening is terugbetaald (volgens eigen cijfers in 98,97% van de gevallen) heb je je geld terug of kan je het opnieuw investeren in een nieuwe lening.

Ik heb Kiva leren kennen via de tweets van @netlash en het heeft eigenlijk nog lang geduurd voor ik de stap echt gezet heb. De directe aanleiding was een artikel op dewereldmorgen.

De eerste lening ging dus naar een vrouw uit Benin. Niet veel later volgde de tweede. Want, in alle eerlijkheid, het is een beetje verslavend. Nu wacht ik dus op mijn eerste terugbetaling om terug te kunnen investeren!

Als je nu ook zin hebt gekregen om iemand een klein duwtje in de rug te geven, klik dan vooral even hier: www.kiva.org/invitedby/fr9969 Zo krijg je 25 euro gratis om te lenen aan wie je maar wil. (Zoals bij iedere goede verslaving is de eerste portie gratis.)

 

 

 

2 thoughts on “Wat is Kiva?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *