Schrikkelcachen: Geocaching Leap Day

Spread the love

Volgende woensdag is het weer een schrikkeldag. Dat betekent dat een hoop grijsharige zestienjarigen de laatste verjaardag voor hun pensioen zullen vieren.

Deze keer wil geocaching.com op die dag niet alleen het aantal gebruikers die een cache logden van de vorige keer verdubbelen (36.696 caches op 29/02/08), maar liefst ineens het huidige dagrecord (78.313 gevestigd op 10/10/10) verbreken. Het minimum dat ze dus willen bereiken is 73.392, maar het liefst van al mikken ze ineens richting 80.000.

Mocht je niet weten wat geocaching is, volgens wikipedia is het “een buitensport en spel, waarbij meestal gebruik wordt gemaakt van een GPS-ontvanger om ergens ter wereld een zogenaamde cache (schat) te vinden.” Met andere woorden: met GPS of smartphone op zoek gaan naar een doosje dat ergens verstopt zit, al dan niet door eerst een paar opdrachten op te lossen.

Je hebt ze in alle vormen en maten, van kleine fotoroldoosjes verstopt op de parking van een péage over tochten met verstopte puzzels tot een heus monopoly-spel verspreid over de stad Antwerpen.

Ik ben zelf nog aan het bedenken hoe ik de Geocaching Leap Day zal vieren (een cache dicht bij huis, eentje bij het werk, ‘s avonds met wat volk het bos intrekken of in ieder station waar ik moet wacht om over te stappen een cache gaan zoeken), maar geocachen ga ik zeker doen.

Ik heb ook altijd alles bij me wat ik nodig heb om te geocachen: m’n GSM heeft een ingebouwde GPS en met een geocaching-app waarmee ik de caches in de buurt kan opzoeken. Dus als je rondloopt met een smartphone heb je geen enkel excuus om op 29 februari niet op schattenjacht te gaan.

Update:

Geocaching Leap Day was een succes!

In totaal logden 83516 gebruikers op 29 februari een geocache.

Hoeveel gelogde geocaches dat in totaal gaf, weet ik niet, maar zelf nam ik er 2 voor mijn rekening:

‘s Middags had ik geen geluk in Schaarbeek, maar ‘s avonds hebben we er eentje gelogd in Vilvoorde.

2 thoughts on “Schrikkelcachen: Geocaching Leap Day

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *