Dagen-zonder-vlees-receptje: Chili con pecan

Ik weet het, Dagen Zonder Vlees is bijna voorbij, maar ik kan er ook niet aan doen dat ik nu toevallig een lekker receptje ontdek.

Geïnspireerd op chili sin carne (vegetarische chili con carne), maar dan een beetje lui en een beetje anders. De basis was een blik “Veg Chili Beanz” van Heinz waar mijn oog toevallig op viel in de Appie. Dat was dus het luie gedeelte. Daarna viel mijn oog thuis op de stapel noten die ik tijdens de vasten zo nu en dan gebruik als extra eiwitten. Gooi daar nog wat verse groenten en rijst bij en je hebt een stevige maaltijd.

Dus alles even op een rijtje.

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1 (rode) paprika
  • 1 courgette
  • paprikapoeder
  • chilipoeder
  • 1 blik Heinz Veg Chili Beanz
  • 1 blikje dubbel geconcentreerde tomaat
  • 100 gr pecannoten
  • rijst

Snipper de ui en de look en bak ze in een pan. Snijdt ondertussen de paprika en daarna de courgette in blokjes en bak ze mee op een hoog vuur terwijl je voortdurend roert. Zet het vuur laag en bestrooi de groenten in de pan rijkelijk met paprikapoeder en een snuifje chilipoeder. Breek de pecannoten in kleinere stukjes en laat ze mee bakken op een laag vuur. Na een minuutje of 10 voeg je de Veg Chili Beanz en het tomatenconcentraat toe en roer je alles nog eens goed om. Serveer met rijst.