Een uurtje de tijd om bloed te geven? Doe het dan!

Spread the love

Maandag kreeg ik een smsje van het Rode Kruis.

“Best donor door de griepepidemie kunnen veel donoren geen bloed komen geven. Kom vanavond zeker langs en hou de bloedvoorraad mee op peil. Bedankt, Rode Kruis.”

Nu weten ze bij het Rode Kruis waarschijnlijk nog niet dat ik verhuisd ben, maar dat kan ik hen niet kwalijk nemen. Wat wel goed uitkomt is dat ik donderdag ook bloed kan gaan geven in Ekeren, dus dat ga ik zeker doen.

Het gebeurt wel vaker dat het Rode Kruis me belt, mailt of sms’t, als plasmadonor met AB- val ik in een kleine doelgroep: met mijn bloed en plasma kan je niet veel volk helpen (0,8% van de belgen volgens wikipedia), maar soms hebben ze blijkbaar die combinatie van AB en negatief nodig en vinden ze die niet.

Spijtig genoeg woon en werk ik niet meer in de buurt van een afnamecentrum, dus lukt het niet vaak om even langs te gaan om een uurtje te bloeden.

Maar dus: als je de komende dagen een uurtje de tijd hebt en een interessante bloedgroep: kijk dan eens na of je niet in de buurt van een afnamecentrum van het Rode Kruis passeert of of er een bloedinzameling bij je in de buurt is. Het bloedgeven zelf duurt geen 10 minuten, maar met het gesprek met de dokter vooraf en de opkikkerende koffie of cola reken je best toch een uur. Het Rode Kruis en de mensen die je bloed nodig hebben zullen je dankbaar zijn.

2 thoughts on “Een uurtje de tijd om bloed te geven? Doe het dan!

  1. Pingback: - frevanoers.be

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *