De Bloedgroep?

Spread the love

Vandaag 11:16

Beste donor, vergeet je vandaag je bloedgift niet? Help ons de bloedvoorraad van jouw bloedgroep op peil te houden. Bedankt, het Rode Kruis.

Vandaag 15:46

!! Extra oproep !! Beste donor, kom aub vandaag bloed geven, dit is nodig voor de voorraad! Alvast bedankt, Rode Kruis.

Om maar te zeggen: Er is niet al te veel bloed op overschot op dit moment.

Zelf moet ik nog nog anderhalve week wachten, want er moet twee weken tussen een bloed- en een plasmagift zitten, maar dat weerhoudt mij er niet van om wederom een oproep te doen om bloed te gaan geven.

Dat is dan ineens een goed excuus om even te gaan snollen in de portfolio van @sweetscharlie naar het artwork van www.debloedgroep.be.

Een zalige actie uit 2009 om mensen op te roepen om samen bloed te gaan geven, een soort van twunch voor vampieren. Maar dus, elk excuus is goed om bloed te gaan geven, zeker nu het nodig is. Misschien kan het Jong Tuig donderdag mee het goede voorbeeld geven? Ik zal komen supporteren.

En als laatste argument gooi ik nog een filmpje met @clopin, @imkedielen en @bnox in de strijd dat gemaakt werd voor #debloedgroep. Je ziet het, er is niet veel aan. Gewoon even liggen leeglopen.

Vlaamse bloggers geven bloed from StampMedia on Vimeo.

Maar dus: als je de komende dagen een uurtje de tijd hebt en een interessante bloedgroep: kijk dan eens na of je niet in de buurt van een afnamecentrum van het Rode Kruis passeert of of er een bloedinzameling bij je in de buurt is. Het bloedgeven zelf duurt geen 10 minuten, maar met het gesprek met de dokter vooraf en de opkikkerende koffie of cola reken je best toch een uur. Het Rode Kruis en de mensen die je bloed nodig hebben zullen je dankbaar zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *