Google Alerts Nepal Weekly: Hoe ik het Nepalees nieuws volg deel 3

Spread the love

Ik gebruik de New York Times om onmiddellijk op de hoogte te zijn als er groot nieuws is over Nepal en Google Alerts om het nieuws rond het onderwijs in Nepal te volgen.

Maar ik wilde eigenlijk ook wel een wekelijks overzicht om het Nepalees nieuws in één oogopslag te kunnen bekijken. Liefst via mail zodat ik kan kiezen wanneer ik kijk en toch niet teveel mis.

En ook daarvoor gebruik ik Google Alerts, net zoals in deel 2, maar dan een klein beetje anders. In deel 2 gebruikte ik Google Alerts om een heel specifiek onderwerp te volgen: het onderwijs in Nepal. Dat is een onderwerp dat interessant is voor HANDnepal, maar waar niet zo heel veel mensen iets aan hebben en het geeft een zeer beperkt beeld van Nepal.

Om een iets breder overzicht te krijgen vanop een afstandje, krijg ik iedere week één e-mail, in het Engels, met daarin ‘de beste resultaten’ (volgens Google) in de categorie ‘nieuws’ over ‘Nepal’ en dat ziet er ongeveer zo uit:

Met daarin de volgende artikels over:

Zeker en vast geen compleet overzicht van het Nepalees nieuws, maar ik veronderstel toch dat alleen je alleen door het lezen van de titels al iets hebt bijgeleerd, of dat er op z’n minst je heeft geïntigeerd…

Zo gaat dat in ieder geval bij mij. Ik ga snel door het overzicht en lees de artikels die me intrigeren.

Je kan dit natuurlijk aanpassen aan eender welk land of aan eender welk ander onderwerp dat je zou willen volgen. Voor vrijwilligers bij 4de pijlerorganisaties is het een eenvoudige manier om een beetje op de hoogte te blijven van wat er zich afspeelt in hun werkingsland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *