Google Alerts Nepal Weekly: Hoe ik het Nepalees nieuws volg deel 3
Ik gebruik de New York Times om onmiddellijk op de hoogte te zijn als er groot nieuws is over Nepal en Google Alerts om het nieuws rond het onderwijs in Nepal te volgen.
Maar ik wilde eigenlijk ook wel een wekelijks overzicht om het Nepalees nieuws in één oogopslag te kunnen bekijken. Liefst via mail zodat ik kan kiezen wanneer ik kijk en toch niet teveel mis.
En ook daarvoor gebruik ik Google Alerts, net zoals in deel 2, maar dan een klein beetje anders. In deel 2 gebruikte ik Google Alerts om een heel specifiek onderwerp te volgen: het onderwijs in Nepal. Dat is een onderwerp dat interessant is voor HANDnepal, maar waar niet zo heel veel mensen iets aan hebben en het geeft een zeer beperkt beeld van Nepal.
Om een iets breder overzicht te krijgen vanop een afstandje, krijg ik iedere week één e-mail, in het Engels, met daarin ‘de beste resultaten’ (volgens Google) in de categorie ‘nieuws’ over ‘Nepal’ en dat ziet er ongeveer zo uit:
Met daarin de volgende artikels over:
- De (weder)geboorte van de Communistische Partij(en) van Nepal (The Diplomat)
- Hoe een nieuwe wet het tijdelijk verbannen van menstruerende vrouwen zou moeten beëindigen (South China Morning Post)
- Hoe waterpompen op zonne-energie het leven en de inkomsten van Nepalese boeren verbeteren (Reuters)
- Texaanse organisaties die 170 mobile carts opsturen naar Nepal (KBTX-TV)
- De mogelijke overeenkomst in de geopolitieke situatie van Nepal en Sri Lanka (South China Morning Post)
- Hoe Nepal overspoeld wordt door Chinese toeristen en dat alleen maar zal toenemen (South China Morning Post)
- De moeizame vervolging van de schendingen van de mensenrrechten tijdens de Nepalese burgeroorlog (Reuters)
- Een aardbeving in de Himalaya net over de Nepalese grens (Earthquake Report)
- Het Chinees ministerie van Buitenlandse Zaken dat vindt dat India, China en Nepal samen veel win-winsituaties kunnen creëren (Indiatimes)
Zeker en vast geen compleet overzicht van het Nepalees nieuws, maar ik veronderstel toch dat alleen je alleen door het lezen van de titels al iets hebt bijgeleerd, of dat er op z’n minst je heeft geïntigeerd…
Zo gaat dat in ieder geval bij mij. Ik ga snel door het overzicht en lees de artikels die me intrigeren.
Je kan dit natuurlijk aanpassen aan eender welk land of aan eender welk ander onderwerp dat je zou willen volgen. Voor vrijwilligers bij 4de pijlerorganisaties is het een eenvoudige manier om een beetje op de hoogte te blijven van wat er zich afspeelt in hun werkingsland.