de stadsbarbecue aan het Kempisch Dok

Barbecueën in Antwerpen

Ik barbecue graag, maar dat was waarschijnlijk al wel duidelijk. En ik durf al eens een kaartje te maken in google maps om dingen een beetje te visualiseren. (bijvoorbeeld de Antwerpse zwembaden) Hieronder de lijst van Noord naar Zuid (klik door voor meer info) en daaronder het kaartje.

Van Noord naar Zuid:

Het Nachtegalenpark voeg ik zo snel mogelijk toe en deze week check ik ook het Neerveldpark en het Neerveldhof in Wilrijk.


View Barbecueën in Antwerpen in a larger map

Is het vandaag barbecueweer in Antwerpen? Als je je dat afvraagt, had je beter even op de vraag zelf geklikt.

Maar goed. Hieronder mijn overzicht van de stadsparken (dat gebaseerd is op de pagina ‘Barbecueën in Antwerpse parken’ op antwerpen.be), iedere keer met een link naar een Foursquare-tip (in de titel) en een link naar de barbecue op google maps in de afbeelding. Veel plezier ermee en geniet er van!


VERWIJDERD: Brilschanspark (Berchem)

De barbecueplek in het Brilschanspark (link naar google maps)

Deze barbecue werd verwijderd in de zomer van 2013. Spijtig. Een schone plek om te barbecueën.


Park Spoor Noord (Antwerpen-Noord)

In Park Spoor Noord zijn er zowaar 2 barbecueplekken! Één aan de westkant, naast het skatepark  aan het viaduct:

De westelijke barbecue in Park Spoor Noord (link naar google maps)

En één helemaal aan de Oostkant, bijna tegen de Singel.

De oostelijke barbecueplek in Park Spoor Noord (link naar google maps)

Het waren de enige barbecues die in gebruik waren terwijl ik er langsfietste, dus hier komen de diehard barbecueërs. (kleine nuance: toen ik die foto’s ging trekken op Linkeroever en aan de Kattendijksluis was het ook echt nog geen barbecueweer)


Steytelinckpark (Wilrijk)

de barbecueplek in het Steytelinckpark (link naar google maps)

Zonder enige twijfel de meest idyllische stadsbarbecue van Antwerpen. Echt prachtig. Naast een gemetst prieeltje, met uitzicht op de eendenvijver en de Sint-Baafskerk.


Park Het Prieel (Berchem)

De barbecueplek in park Het Prieel

Volgens mij de ideale plek voor een ravotnamiddag met de jeugdbeweging (of de kleinmannen) in combinatie met een barbecue. Ook een redelijk rustig park, maar met Heuvels! Schuifaffen! en stevig stuk grasplein.


Kattendijksluis (Haven)

De barbecueplek aan de Kattendijksluis (link naar google maps)

Direct naast de sluis met een mooi zicht op de Schelde en een gigantische eettafel (voor als je met véél volk wil eten).


Bremweide (Deurne)

De barbecueplek aan de Bremweide (link naar google maps)

Hier zou ik komen barbecueën als ik een hond en kinderen had. In de Bremweide kan je lekker wandelen over grote grasvlakten (naar Deurnes formaat natuurlijk) en de barbecue ligt tussen een ligweide en een speeltuin (met vijver!) dus dat ziet er ook mooi uit)


Kielpark (Kiel)

De barbecueplek in het Kielpark

Volgens Foursquare is het er niet al te veilig: de 3 andere tips (naast de mijne) zijn samen te vatten als “DANGERZONE”, “Nie na 10 u :P”, “gevaarlijke buurt, overdag wel ok”. Die barbecue wordt misschien nog wel een dol avontuur.


Recreatieweide Kastanjedreef (Linkeroever)

De barbecueplek aan de Kastanjedreef (link naar google maps)

De enige stadsbarbecue naast een openluchtzwembad. (en vlak bij radio Minerva!)

Extra barbecueplekken

Naast de barbecues op de officiële lijst, zijn er nog enkele barbecues. Sommige plekken moet ik nog checken, zoals de tip van Pieter in de comments hieronder. Volgens een collega zou er ook één zijn in het Nachtegalenpark. Maar er zijn gewoon ook barbecues die nieuw zijn en dus nog niet online staan, zoals die van het Tampicopark in Luchtbal.


Tampicopark (Luchtbal)

De barbecueplek in het Tampicopark(link naar google maps)

In het nieuwste park van’t Stad. De barbecueplek bevindt zich aan de zuidkant (richting Antwerpen dus). Meer vlees/kolen/drank nodig? Naast de kerk is een Contact GB. (en een apotheek indien je eerder op zoek bent naar flamazine)


Kempisch Dok (Haven)

De barbecueplek in het Tampicopark(link naar google maps)

Sinds 2015 kan je ook barbecueën aan het Kempisch Dok met zicht op het jachthaventje en vlakbij een voetbalkooi. Ik passeer hier ‘s middags weleens en voor zover ik kan zien wordt de barbecue wel gebruikt, maar niet erg vaak. Een goed alternatief dus voor de drukbezette barbecues in Park Spoor Noord (wandelafstand) en Kattendijksluis (1,5 km).
#BBQANT

Ik heb mij voorgenomen om de barbecues van de originele lijst deze zomer allemaal te doen. (voor de nieuwe hangt het er vanaf of ik nog tijd over heb) Op’t onverwacht, als ‘t ‘s avonds goed weer blijkt te zijn, of gepland. Gezellig met z’n tweetjes of met een hele bende.

En waarschijnlijk zet ik binnekort nog wel wat meer foto’s van die barbecues online.

Ah ja: hoe het met de rest van de Antwerpse barbecueregels zit, weet ik eigenlijk niet zo goed. Misschien iets om eens uit te zoeken.

Liever zwemmen dan barbecueën? Ik heb ook een google map met alle Antwerpse zwembaden gemaakt.antzwem250156